Hoe vaak moet ik mijn WooCommerce webshop updaten?

  • Berichtcategorie:Techniek
  • Bericht reacties:1 reactie

Hoe vaak moet ik mijn WooCommerce-winkel bijwerken? Een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Het ideale antwoord is dat site updates moeten worden gedaan zodra er kritieke updates zijn. Hiermee houd je de webshop veilig en up-to-date.

Wellicht vind jij het handig om met een vaste regelmaat updates uit te voeren. In dat geval raad ik je aan maandelijks te controleren op updates. Wekelijkse updates kunnen te vaak zijn en niet altijd nodig. Eens per twee of drie maanden is wel heel erg lang. Maandelijkse updates zijn dan zo ongeveer het beste gemiddelde. Zeker bij online verkoop met WooCommerce is het belangrijk je webshop veilig te houden en je kunt ervan uitgaan dat elke update deze veiligheid verbetert.

Moet ik mijn WooCommerce webshop wel updaten?

Regelmatig kom ik webshops tegen waarbij nooit een update wordt uitgevoerd. Door allerlei handmatige aanpassingen kunnen updates ervoor zorgen dat de webshop niet goed meer functioneert. De vraag komt dan of updaten echt nodig is en of het verstandig is. Voer je geen updates uit omdat je bang bent dat de site daarna niet meer werkt? Bedenk je dan wel goed dat niet updaten ook kan zorgen dat de site niet meer gaat werken. Op zo’n moment nog updaten kan te laat zijn.

Handmatige aanpassingen zijn dan ook het beste om goed te documenteren. Na een update kun je deze aanpassingen dan opnieuw maken. Gaat het om updates in vormgeving, zorg dan voor een child-theme of apart css bestand.

Wat is de beste manier voor updates?

Het beste is om een development site te hebben die exact gelijk is aan je actieve webshop. Je kunt updates dan eerst op de development site uitvoeren. Werkt het hier naar behoren? Dan mag je ervan uitgaan dat de update ook in de live omgeving goed zal werken. Ik realiseer me echter dat de meeste webshops geen development omgeving hebben. In dit geval is het altijd raadzaam eerst een back-up te maken. Zorg bovendien via changelog bestanden dat je weet wat er wijzigt via de update. Bovendien kun je bij grote WooCommerce updates soms beter wel 1 of 2 weken wachten zodat eventuele bugs eerst opgelost kunnen worden.

Wat als de update niet goed gaat?

Over het algemeen is updaten eenvoudig en gaat het in bijna alle gevallen goed. Loopt er toch iets fout tijdens een update dan kan dit een lastig probleem vormen. Het is natuurlijk te hopen dat je een back-up hebt die je terug kunt zetten. Is dit niet het geval dan zul je moeten zoeken op internet of je hier een probleemoplossing kunt vinden. Ik kan je ook adviseren de updates door een websitebouwer te laten uitvoeren. Je kunt altijd contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord