Verkoop jij in je webshop producten die vaak cadeau worden gedaan? Dan is het handig om je webshop uit te breiden met enkele plug-ins die dit nog makkelijker en professioneler maken. Wij zochten voor jou de plug-ins die onmisbaar zijn voor elke webshop die cadeaus wil verkopen.

Webshops met cadeau-artikelen verkopen bijvoorbeeld:

  • Sieraden
  • Speelgoed
  • Mode-accessoires
  • Woonaccessoires
  • Parfums
  • Gadgets
  • en nog veel meer…

Wanneer je producten verkoopt die bijzonder geschikt zijn om cadeau te doen is het verstandig je webshop hierop in te richten. Zeker met de feestdagen op komst, waar we al eerder over schreven, is dit één van de verbeteringen die je nu kunt (laten) uitvoeren.

Waarom extra aandacht voor cadeaus in je webshop?

Er zijn altijd mensen die twijfelen over een cadeautje. Dan is het prettig om een cadeaukaart te geven of te krijgen. Het kan dus goed dat iemand jouw webshop op een lootje noemt of als verjaardagscadeau vraagt, omdat in jouw webshop precies datgene is wat hij/zij zoekt. Misschien is het te duur en is een cadeaukaart een fijn begin voor het totaalbedrag. Of misschien wil iemand iets cadeau geven en twijfelt hij/zij wat te doen. Ook in dat geval kan een cadeaukaart uitkomst bieden. Cadeaukaarten bieden dan ook zeker een manier om extra sales te genereren voor je webshop en dat is altijd prettig.

Met onderstaande stappen ben jij klaar voor het aanbieden van cadeaus in je webshop.

woocommerce cadeaukaarten

WooCommerce Cadeaubon plug-in

De WooCommerce plug-in ‘Cadeaubon voor WooCommerce’ stelt je in staat om cadeaukaarten te verkopen in je online winkel.

Je klanten kunnen cadeaubonnen van verschillende bedragen kopen en deze als cadeau geven. De ontvanger kan vervolgens de cadeaubon als betaalmethode toepassen bij het winkelen in je webshop. Je kunt cadeaukaarten met verschillende prijzen instellen en deze als virtuele producten verkopen. Wanneer een klant de cadeaubon bij aankoop toepast, wordt het overeenkomstige bedrag van zijn totaalbedrag afgetrokken.

Deze plug-in is bijzonder handig als je producten verkoopt die vaak cadeau worden gedaan.

Naar plug-in

woocommerce-cadeauverpakkingen

WooCommerce Cadeauverpakkingen

Als je cadeautjes verkoopt in je webshop kun je het je klant nog makkelijker maken door aan te bieden een aankoop in te pakken als cadeautje. Dit gebaar wordt door je bezoeker zeker gewaardeerd en je ontzorgt je klant hiermee op een prettige wijze. Het is zelfs mogelijk een kleine vergoeding voor het inpakken te vragen. Op de bestelling komt netjes te staan dat de klant de bestelling als cadeautje ingepakt wil ontvangen. Het is zelfs mogelijk om meerdere soorten cadeauverpakkingen aan te bieden, bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst en verjaardagen.

Naar plug-in

woocommerce-gratis-cadeau

WooCommerce gratis cadeau

Natuurlijk is het leuk om cadeaukaarten aan te bieden of bestellingen mooi in te pakken. Maar vergeet niet dat jouw klant ook best dol is op een cadeautje. Met deze plug-in kun je klanten belonen met een gratis cadeau in jouw webshop bij aankoop van een bepaald bedrag of product. De plug-in heeft ook in de gratis versie allerlei handige opties om precies te kunnen bepalen wanneer je een cadeau gratis weggeeft.

Naar plug-in

Vergeet je blog niet

Iemand die online op zoek is naar cadeaus en in jouw webshop komt, wil heel graag begeleid worden in de aankoop. Je kunt daarvoor lijstjes samenstellen, zeker in de aanloop naar de feestdagen is dit een slim idee. Met deze lijstjes met bijvoorbeeld tips voor vaders, tips voor pubers, tips voor collega’s etc kun je je klant een heel stuk op weg helpen. Deze lijstjes kun je bijvoorbeeld als blogberichten op je webshop plaatsen.

Overige aandachtspunten

Mensen die online cadeautjes kopen willen zeker weten dat het goed zit met garantie en retouren. Ook willen ze weten of ze een product snel thuis hebben of dat er een lange levertijd op zit. Informeer je klant dus zo uitgebreid mogelijk op dit gebied en neem op die manier eventuele twijfel bij je klant direct weg.

Heb jij nog andere aandachtspunten of heb je vragen over het aanbieden van cadeaubonnen, cadeauverpakkingen of een andere vraag? Je kunt altijd contact opnemen.