Je bekijkt nu 10 redenen om WordPress te kiezen voor uw website

10 redenen om WordPress te kiezen voor uw website

  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat ik een echte WordPress-fan ben. En ik ben niet de enige, volgens onderzoek is zo’n 20% van alle websites wereldwijd gebouwd met WordPress. Grote kans dus dat u al heel wat WordPress websites heeft bezocht, misschien zelfs zonder dit te weten. Regelmatig vragen mensen mij waarom ik WordPress zo geweldig vind en of ik echt van mening ben dat ze WordPress voor hun site moeten gebruiken. Daarom heb ik in dit artikel 10 redenen genoemd die volgens mij geen twijfel laten.

1. WordPress is gratis
Wordpress is geheel gratis te downloaden als open source software. Vertalingen van de teksten in Nederlands zijn eveneens gratis te downloaden. U begint uw website dus al met een groot voordeel als het gaat om de kosten. Die zijn er in beginsel namelijk niet. Natuurlijk zal een webdesignbureau meestal wel kosten rekenen voor het aanpassen of uitbreiden van uw WordPress website, maar met de gratis te downloaden versie van WordPress komt u al heel ver. Een WordPress website is te realiseren voor elk budget!

2. WordPress heeft ontzettend veel functionaliteit (van hoge kwaliteit) maar is toch eenvoudig in gebruik
Het is simpel te gebruiken, laat weinig vragen over, ziet er al goed uit als je nog geen plugin of theme hebt toegevoegd en doet gewoon alles wat je wilt. Als je een mailtje kunt versturen of in Word een bestand kunt maken, kun je ook met WordPress overweg. De basis van de software is het schrijven van tekst op pagina’s en in berichten. Dit werkt zo makkelijk dat je het gelijk doorhebt en het doet gewoon precies wat je wilt. Gebruikersgemak is voor heel veel WordPress gebruikers een groot voordeel!

3. WordPress heeft meerdere gebruikersniveaus
De basis van WordPress heeft al 4 niveaus waarop nieuwe gebruikers kunnen worden ingedeeld. Op die manier kunt u als beheerder (administrator) exact bijhouden welke rechten iemand heeft.

4. WordPress heeft prachtige designs
Standaard komt WordPress met een aantal thema’s die er al behoorlijk mooi uitzien qua design. Wil je meer opties, dan kun je ook nog verder zoeken, want er zijn ontzettend veel gratis en betaalde thema’s te downloaden. Vooral de betaalde thema’s hebben vaak enorm veel opties die ervoor zorgen dat uw website echt geheel wordt vormgegeven in de stijl van uw bedrijf. Wilt u het echt helemaal op maat? Kies dan voor een uniek thema dat door een webdesignbedrijf wordt ontworpen.

5. Google houdt van WordPress
We hebben het al regelmatig zelf gemerkt, een website op basis van WordPress wordt heel snel gevonden en geïndexeerd door Google. De basis van WordPress is dan ook al een prima begin voor de zoekmachine optimalisatie maar met enkele extra plugins is de SEO van uw website nóg beter geregeld.

6. Beveiliging heeft hoge prioriteit
De beveiliging van uw WordPress site is heel belangrijk. Een systeem dat wereldwijd zoveel wordt gebruikt is ook vaak het slachtoffer van hackers en het is dan ook belangrijk uw site goed te beveiligen tegen pogingen. Onlangs heeft INNONET bij één van haar klanten ondervonden hoe hardnekkig deze hackers zijn en hoe lang zij blijven zoeken naar openingen om een website aan te vallen. Gelukkig is de beveiliging van WordPress goed te regelen. Met enkele handige plugins en een aantal basisinstellingen van uw WordPress installatie kunt u ervoor zorgen dat uw website veilig is voor elke aanval.

7. WordPress kan eenvoudig uitgebreid worden
Wat wilt u bereiken met uw website? Een belangrijke vraag voor elke ondernemer. Maar wat uw antwoord ook is, WordPress biedt de oplossing. Er zijn zoveel plugins en widgets gemaakt voor WordPress dat vrijwel elke denkbare reden om een website te hebben wel kan worden ingevuld door WordPress. Voor een eenvoudige website met alleen pagina’s met tekst en foto’s tot een uitgebreide e-commerce website, WordPress maakt het mogelijk. Klein beginnen en steeds verder uitbreiden? Ook dat is met WordPress geen probleem. INNONET heeft ervaring met webshops op basis van WordPress en Woocommerce, maar ook met communities op basis van Buddypress en nog heel veel websites meer. Wat wilt u bereiken met uw website? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden!

8. Gigantische community
Weet u even niet hoe u iets voor elkaar krijgt in WordPress? Met zoveel gebruikers heeft WordPress een gigantische community opgebouwd die altijd voor u klaar staat. Stel een vraag in een van de forums, Linkedin groepen, Google+ kringen of waar dan ook, er zal snel een antwoord komen. Op zoek naar handleidingen over WordPress? Op YouTube en in Google vindt u voldoende resultaten. Ook zijn er regelmatig mogelijkheden om andere WordPress fans te ontmoeten. De community van WordPress maakt het programma echt tot een groot succes!

9. WordPress is responsive
Het nieuwe thema van WordPress is responsive, maar ook veel andere thema’s zijn standaard al responsive. Is uw thema niet responsive? Gebruik dan een extra plugin die ervoor zorgt dat uw website ook mobiel goed te zien is.

10. WordPress heeft regelmatig updates
Nieuwe functionaliteit, betere beveiliging, nieuwe thema’s, dankzij de grote en actieve community komen er heel veel updates beschikbaar voor WordPress. Een upgrade is eenvoudig uit te voeren. Ook plugins zijn makkelijk te upgraden naar een nieuwe versie.

Geen of weinig ervaring met het maken van een website? Geen zin om technische dingen te leren over websites? WordPress is het ideale platform voor een startende ondernemer op internet. Maar ook een gevorderde ondernemer met meer kennis en ervaring zal blij zijn met WordPress. Zoals men zegt: the sky is the limit, dit geldt zeker voor websites die worden gebouwd met WordPress. Wij vinden het leuk samen met u na te denken over de mogelijkheden die er zijn voor uw website. Wat zijn uw doelen en hoe kunt u die bereiken? Neem gerust vrijblijvend contact op met INNONET om over dit onderwerp eens te brainstormen!

 

Geef een antwoord