Inmiddels zijn we bij INNONET al enige tijd zeer actief met WordPress en als gevolg zijn daarbij ook WooCommerce activiteiten gekomen. WooCommerce is de plug-in voor WordPress die je website omtovert tot een uitgebreide webshop met tal van opties. WooCommerce is al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload, wat het succes van dit pakket wel aangeeft.

Om WooCommerce te kunnen gebruiken moet je WordPress template echter ook geschikt zijn voor WooCommerce wat soms een flinke zoektocht betekent. Innonet maakt het makkelijk voor je en zette 7 uitstekende gratis WooCommerce thema’s voor je op een rijtje.

7 Gratis WooCommerce thema’s voor WordPress

WooCommerce thema #1: Virtue

Dit thema hebben wij zelf ook met veel plezier al voor enkele webshops gebruikt. Het thema heeft uitgebreide opties en is netjes responsive. Voor mobiel kun je ook een apart menu maken. Verder zijn er heel veel opties om het thema geheel naar wens in te richten. Je kunt gebruik maken van een slider, een portfolio pagina aanmaken en veel meer. Virtue heeft ook een betaalde versie die nog meer mogelijkheden heeft, maar ook de gratis versie is al top!

virtue

Meer informatie of downloaden Virtue

 

WooCommerce thema #2: Responsive

Dit is één van de meest gebruikte thema’s voor WordPress en aangezien er ook WooCommerce integratie is ingebouwd, verdient dit thema zeker een plekje in deze lijst. Ook Innonet maakte al enkele WordPress sites met Responsive thema, echter nog geen WooCommerce. Responsive heeft 9 pagina templates, 11 widget ruimtes en 4 menu locaties. Kortom, een heel flexibel thema met ruime opties.

responsive

Meer informatie of downloaden Responsive

 

WooCommerce thema #3: Wootique

Wootique is gemaakt door de WooCommerce makers en zorgt dus voor een perfecte integratie tussen de functionaliteit van WooCommerce en het thema. De lay-out is eenvoudig, maar kan helemaal naar wens aangepast worden met kleuren, achtergrondafbeelding etc. De homepage kan apart vormgegeven worden en heeft ook een mooie slider functie. Op diverse plekken in het thema is er plek voor widgets.

wootique

Meer informatie of downloaden Wootique

 

WooCommerce thema #4: WooShop Lite

Een responsive thema met diverse opties om het thema naar je eigen wens in te vullen. In het thema kun je gebruik maken van een mooie slider. Ook is social media integratie aanwezig evenals diverse andere opties. WooShop Lite heeft al veel opties, maar de betaalde versie, WooShop heeft nog meer opties en kost slecht $19.

wooshoplite

Meer informatie of downloaden WooShop Lite

 

WooCommerce thema #5: Discover

Een mooi thema met oranje en grijs als basiskleuren en een mooie keuze van lettertype. Discover is ook een responsive thema en ziet er mooi uit op zowel pc als tablet of smart phone. Het thema heeft eigen opties die je via je WordPress admin kunt beheren.

discover

Meer informatie of downloaden Discover

 

WooCommerce thema #6: Vantage

Vantage is een mooi WooCommerce thema met integratie met Page Builder zodat je mooie eigen lay-outs kunt ontwerpen. Ook MetaSlider is geïntegreerd in dit thema.

vantage

Meer informatie of downloaden Vantage

 

WooCommerce thema #7: Terrifico

Webshops op basis van Terrifico zien er op elk apparaat netjes uit aangezien ze geheel responsive zijn. Het thema heeft een uitgebreide administratie om het geheel op maat te maken. Uiteraard kunnen ook qua lay-out veel dingen aangepast worden.

terrifico

Meer informatie of downloaden Terrifico

 

Bovenstaand zijn natuurlijk slechts een greep uit alle beschikbare WooCommerce thema’s. En uiteraard zijn er ook nog veel betaalde thema’s. Onze tip is sowieso dat je altijd de demo van de themamakers goed bekijkt, hierin worden alle opties van het thema meestal getoond en zo ontdek je vaak nog veel extra mogelijkheden met een thema. Het kan ook zeker de moeite waard zijn om eerst een wensenlijstje op te stellen en dan een thema te selecteren dat hierbij past.

Natuurlijk kan Innonet je volledig van dienst zijn bij het selecteren en implementeren van een gewenst thema. Neem dan ook gerust contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Geef een reactie