Update 18 december 2021: opnieuw moeten winkels gaan werken via Click & Collect

Na de persconferentie van vanavond, 2 februari 2021 mogen winkels iets positiever naar volgende week uitkijken. Afhalen in de winkel mag, maar is aan strenge regels gebonden. Click & Connect is als overkoepelende naam gekozen voor deze service.

Direct lezen hoe je Click & Connect voor WooCommerce instelt.

Een compleet overzicht is op de website van Rijksoverheid te vinden, maar in het kort zijn dit de regels waar winkels aan moeten voldoen:

  • De winkelier moet het mogelijk maken de bestelling vooraf op afstand te laten plaatsen, online of telefonisch
  • Er gaat een bevestiging met tijdslot wanneer de bestelling kan worden opgehaald naar de klant. Deze afspraakbevestiging bevat alle praktische informatie omtrent het afhalen van de bestelling
  • Er wordt thuis vooraf betaald voor de bestelling of contactloos bij de winkel
  • Er zit minimaal 4 uur tussen het plaatsen van de bestelling en het afhalen ervan

Wederom een rij aan maatregelen waar winkeliers aan moeten voldoen en ‘funshoppen’ wordt zeker ontmoedigd, maar er zijn wel iets meer mogelijkheden om je klant naar de winkel te laten komen.

Heb jij een WooCommerce webshop, dan helpen we je graag om deze in te richten op afhalen.

Afhalen met Click & Collect voor WooCommerce

De afgelopen dagen heb ik veel plug-ins getest waarmee je Click & Collect voor WooCommerce kunt instellen. Als je al een WooCommerce webshop hebt, is het natuurlijk wel zo handig om het afhalen direct hier te regelen zonder dat je dit veel moeite kost. Je kunt de webshop Lievelingslinnen bekijken voor een voorbeeld.

Hoe stel ik Click & Collect voor WooCommerce in?

De beste gratis plug-in voor afhalen oftewel Click & Collect vind ik momenteel Delivery & Pickup Date Time for WooCommerce. Delivery & Pickup Date Time for WooCommerce is een WooCommerce plug-in die het selecteren van een lever- en afhaaldatum en tijd op de checkout pagina van je webshop aanbiedt.

Plug-in afhalen WooCommerce

Als webshopeigenaar heb je verschillende opties om de verzendmogelijkheden naar wens in te stellen. Je kunt alleen afhalen of alleen verzenden kiezen, of een combinatie van beide. Ook is het mogelijk om te zeggen op welke dagen er afgehaald kan worden waarbij de klant dan ook een tijdslot kan kiezen.

Ook qua styling en vertaling heeft de gratis versie voldoende mogelijkheden. Kortom, een handige plug-in om jouw Click & Collect optie snel in te stellen.

Je kunt de plug-in downloaden en installeren via je dashboard. Als je vragen hebt, kun je uiteraard altijd even contact opnemen.

  • Berichtcategorie:E-commerce
  • Bericht auteur: