Helaas heeft WooCommerce geen standaard functionaliteit die je klanten na hun bestelling doorverwijst naar een pagina die je zelf kunt invullen qua tekst en/of afbeeldingen. Integendeel, de standaard bedankt-pagina van WooCommerce vind ik saai en totaal niet uitnodigend. En juist dit is de informatie die een klant te zien krijgt nadat hij net een aankoop bij jou heeft gedaan. Dat moet je toch niet willen. Tijd voor een bedanktpagina op maat in jouw WooCommerce webshop.

Bedenk je dat iemand net iets heeft besteld in jouw webshop. Als er één moment is dat je deze klant nog gelukkiger kunt maken is dat wel direct na de aankoop. Er zijn bijvoorbeeld webshops die een filmpje laten zien waarin ze vertellen wat er nu gaat gebeuren met je bestelling. Er zijn ook webshops die nog wat extra producten laten zien. Of webshops die je vragen hun social media te liken. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar niet in WooCommerce.

Er zijn aanpassingen in de code die je kunt maken om naar een andere url te redirecten. Maar veel handiger is het gebruiken van de plug-in WooCommerce Custom Thank you & Order Confirmation Page. Deze plug-in is te vinden op CodeCanyon en kost $19. Ik vind dit niet veel voor een plug-in die zo’n belangrijke functionaliteit toevoegt aan je webshop.

Bedanktpagina op maat plug-in

Met de Bedanktpagina’s op maat plug-in kun jij dus ook mooie en uitnodigende bedanktpagina’s maken, zelfs op productniveau mocht je dat willen. Eerst maak je een nieuwe pagina in WordPress die je kunt invullen zoals je wilt. Natuurlijk bedank je voor de aankoop. Je hebt nu allerlei originele mogelijkheden om je klant extra te bedanken voor het vertrouwen in jouw webshop. Ik heb wat inspiratie voor je opgezocht:

Na aanschaf van de plug-in pak je het bestand eerst uit op je computer. Vervolgens kun je de plug-in uploaden in je webshop en deze direct gebruiken.

Voordelen

  • Maak 1 standaard bedanktpagina die altijd wordt getoond als iemand een bestelling plaatst
  • Voor speciale producten kun je ook nog eigen bedanktpagina’s maken, bijv. met een installatiehandleiding
  • Shortcodes voor bestel- en klantinformatie zorgen ervoor dat je ook deze belangrijke informatie op je bedanktpagina kunt laten zien.
  • Meerdere producten besteld? Dan kun je prioriteit geven welke bedanktpagina getoond moet worden.
  • Berichtcategorie:Plugins
  • Bericht auteur: