Enormail – E-mailmarketing is een kernonderdeel van elke digitale marketingcampagne en een van de goedkoopste, meest effectieve manieren om je boodschap over te brengen. Iedere ondernemer of online marketingbureau zou moeten werken aan het opbouwen van een mailinglijst om zelf contact te houden met klanten en leads.

Ik vertel je zo meer over de voordelen van e-mailmarketing en deel wat handige voorbeelden, maar als je direct verder wilt lezen over mijn favoriete software kan dat natuurlijk ook.

Enkele voorbeelden om e-mailmarketing te gebruiken:

 • Je hebt een webshop en wilt je klanten en abonnees mailen over aanbiedingen en nieuwe producten in je webshop.
 • Je bent een coach en hebt een onweerstaanbare nieuwe dienst die je bekend wilt maken bij je klanten.
 • Je hebt een blog en wilt je lezers laten weten dat er nieuwe content online staat.
 • Je hebt een camping of vakantiepark en wilt je gasten een mooie last-minutedeal toesturen.
 • Je hebt een affiliate site en wilt je abonnees regelmatig mailen over jouw aanbod.

Bovenstaand zijn slechts enkele van de vele manieren waarop e-mailmarketing ingezet kan worden. We hebben het hier ook alleen nog maar over ‘eenvoudige’, eenmalige mails. Er zijn tegenwoordig nog veel mogelijkheden zoals het bouwen van mailfunnels. Ook hiervoor biedt Enormail veel mogelijkheden.

Voor de marketeer die kiest voor omnichannel marketing is e-mailmarketing onmisbaar, maar ook de winkelier met een stenen winkel in een winkelstraat kan e-mailmarketing perfect inzetten om te communiceren met klanten.

In mijn ogen hoort Enormail tot de beste Nederlandse online marketing tools in 2022.

Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing?

E-mailmarketing biedt ontzettend veel voordelen en wat mij betreft verdient e-mail altijd een plekje in de marketingmix.

 • E-mailmarketing is niet duur
 • E-mailmarketing is persoonlijk
 • Je bereikt mensen die al betrokken zijn bij je bedrijf of merk
 • E-mailmarketing kan nog altijd veel omzet opleveren
 • Het is eenvoudig om mee te starten

Als jij aan de slag wilt met e-mailmarketing is het wel belangrijk je te realiseren dat het meer is dan mails sturen via je mailprogramma zoals Outlook. Je moet aan regels omtrent AVG voldoen en mail kan snel in een spamfilter terecht komen. Het is dan ook belangrijk te kiezen voor een betrouwbare leverancier van e-mailsoftware.

Ik heb deze leverancier gevonden in Enormail, een 100% Nederlands bedrijf met servers in Nederland. Dit is handig omdat je snel contact kunt hebben met Enormail, maar vooral omdat het veilig is i.v.m. privacy en betrouwbaarheid in aflevering.

Zelf gebruik ik Enormail al jaren en ben ik momenteel met al mijn mailinglijsten aan het overstappen naar Enormail. En dat is niet voor niets… Ik vertel je er graag meer over.

Eigen Enormail ervaring

Ik gebruik Enormail al sinds ik hierover ooit een webinar volgde van Eelco de Boer die aan het eind een mooi aanbod deed. Hier heb ik gebruik van gemaakt en sinds die tijd draait dit abonnement. Het is het Mammoet pakket waarmee ik 25.000 contacten kan beheren en onbeperkt mails kan versturen. De kosten van dit pakket zijn €45 per maand wat echt goedkoop is naar mijn mening. Vergelijk het maar met aanbieders als Active Campaign of Mailchimp.

Veranderingen in 2022

Yes, dit is goed nieuws, in april 2022 heeft Enormail grote veranderingen doorgevoerd. Er is namelijk een hele nieuwe editor toegevoegd en de manier hoe je een mailing verstuurt is ook veranderd.

Na het inloggen bij Enormail zie je het menu met de opties:

 • Dashboard
 • Contacten
 • Mailingen
 • Autoresponders
 • Formulieren
 • Statistieken
 1. Dashboard: dit geeft je een handig overzicht van het aantal contacten in je account, de resultaten van de laatste dagen en statistieken van je laatst verzonden mailing.
 1. Contacten: geeft een overzicht van al je mailinglijsten, het aantal inschrijvingen en uitschrijvingen en je kunt direct de instellingen van je mailinglijsten bekijken. Per mailinglijst kun je hier ook direct het gekoppelde formulier bekijken, de autoresponder aanmaken en statistieken bekijken. Mailinglijsten kun je bovendien in segmenten verdelen. Je kunt d.m.v. veel filters deze segmenten aanmaken en zo nog persoonlijker mailen.
 2. Mailings: onder mailings kun je direct een losse mailing opmaken. Je hebt de keus uit een standaard mailing die zonder opmaak wordt verstuurd of de Live Designer voor een mail met meer opmaakmogelijkheden. Mailings kunnen gepersonaliseerd worden verzonden.
 3. Melden jouw inschrijvingen zich bijvoorbeeld aan via een advertentie op Facebook of downloaden ze iets van je website? Dan zul je vaak gebruik willen maken van de Autoresponder waarbij elk nieuw contact automatisch een aantal mailings gaat ontvangen. Met Enormail is dit ontzettend makkelijk te realiseren. Je hebt verschillende mogelijkheden om de autoresponder helemaal naar je eigen wens in te richten.
 4. Formulieren: natuurlijk heb je aanmeldformulieren nodig om nieuwe inschrijvingen te krijgen en hiervoor kun je formulieren op maat maken. Ook dit proces is weer bijzonder eenvoudig gemaakt waarbij je het formulier ook direct aan een mailinglijst kunt koppelen.
 5. Statistieken: Meten = weten geldt zeker ook voor je e-mailcampagnes en daartoe beschikt Enormail over statistieken. Je kunt bij je mailings ook aparte UTM tags instellen om de resultaten in Analytics te meten, maar in Enormail zelf zie je ook direct een handig overzicht.

Elk onderdeel binnen Enormail heeft veel mogelijkheden. Soms moet je even zoeken en je ontdekt af en toe ook ineens wat nieuws, maar de basisfuncties van Enormail zijn ontzettend goed in elkaar gezet.

Gevorderde opties van Enormail

Naast bovenstaande mogelijkheden die echt superprettig werken, biedt Enormail ook enkele handige extra opties. Hierdoor wordt de software volgens mij nog beter.

 • Meerdere geverifieerde afzenderadressen: je kunt dus met je eigen e-mailadres als afzender de mail versturen en kunt meer dan 1 afzender toevoegen.
 • API toegang: deze is in elk geval nodig voor de WordPress plug-in van Enormail, maar ik kan me zo voorstellen dat je hier als programmeur nog meer dingen mee kunt doen. Koppel Enormail bijvoorbeeld aal Google Datastudio en automatiseer zo dashboards van je verzendingen. Handig voor je klant!
 • Domeinauthenticatie: je kunt je mailings laten ondertekenen op je eigen domein als je domeinauthenticatie instelt. Dit geeft extra veiligheid en verkleint de kans dat je mail in de spambox komt.

Voordelen van Enormail

 • Nederlandstalige software, van een Nederlands bedrijf met goede klantenservice
 • Koppeling met WordPress via plug-in, maar ook met WooCommerce. Je kunt je mailinglijst dus direct vergroten met de bezoekers aan je website of klanten van je webshop.
 • Gebruiksvriendelijk; je hoeft meestal niet te zoeken naar bepaalde functies omdat het heel logisch is waar je deze kunt vinden.
 • Mogelijkheid om mailings te hergebruiken of opnieuw te versturen naar mensen die deze de eerste keer niet openden
 • Uitgebreide helpdesk met veel handige tips
 • Mails gaan echt naar de inbox en niet naar de spambox van mensen (wel even die domeinauthenticatie regelend dan!)

Nadelen van Enormail

 • Integratie met WooCommerce zou uitgebreider mogen
 • Enormail is geen CRM pakket zoals Hubspot of Sharpspring en je kunt dan ook minder gegevens per e-mailabonnee toevoegen. Naast enkele basisgegevens als NAW en bedrijfsgegevens zijn er 3 extra velden waar je informatie naar wens in kunt plaatsen. Meer opties zijn er niet.

Vernieuwde editor

Vind jij de opmaak van je mails ook erg belangrijk? Met de vernieuwde editor die in april 2022 is gelanceerd heb je nog meer opties. De nieuwe editor is een drag and drop editor en er zijn meer dan 100 sjablonen om uit te kiezen. Je hebt met de nieuwe editor veel meer mogelijkheden om je mailings mooi vorm te geven en dat is heel belangrijk.

Ook fijn om te weten: de onderwerp inspirator om goede onderwerpregels te bedenken en de verbeterde manier om je mailings te versturen.

Wat kost Enormail?

Natuurlijk ben je benieuwd wat Enormail nou kost. Je hebt de keus uit 2 pakketten, namelijk Sumo en Mammoet. De actieprijs die momenteel geldt van €37,50 is wat mij betreft echt een no-brainer, voor dit bedrag krijg je elders nergens e-mailsoftware met zoveel mogelijkheden en zoveel contacten. En je kunt natuurlijk eerst 30 dagen gratis proberen.

Aan de slag met e-mailmarketing

Natuurlijk wil jij warme contacten onderhouden met je relaties. E-mailmarketing is hierbij enorm handig. Er zijn veel tools die je hierbij helpen, maar met deze tool is mailen simpel en leuk. Bovendien is het voordeel dat alle mails via Nederlandse servers worden verstuurd.

enormail emailmarketing review

E-mailmarketingsoftware die gewoon werkt?

30 dagen gratis proberen

Houd contact met je klanten en prospects zonder teveel gedoe met lastige software. Enormail doet precies wat je nodig hebt.

Veel gestelde vragen over Enormail

Is Enormail de beste oplossing voor e-mailmarketing?

Dit is natuurlijk een moeilijk te beantwoorden vraag, want het is sterk afhankelijk van jouw wensen en eisen. Er zijn ontzettend veel tevreden gebruikers waar ik er zelf ook één van ben. Echter vind ik dat er vooral qua opmaak van mailings nog verbeteringen mogelijk zijn.

Is Enormail van Eelco de Boer?

Eelco de Boer is mede oprichter en mede daardoor kon ik mijn abonnement afsluiten tijdens één van zijn webinars. Enormail is ontstaan doordat hij zelf behoefte had aan een systeem als dit en het daardoor is gaan bouwen.

Hoe kun je contact opnemen met Enormail?

Het beste kun je contact met Enormail opnemen door te mailen naar info @ enormail.eu. Voor je een vraag stelt is het ook prettig te weten dat er een hele uitgebreide helpdesk is op de site die ook veel vragen beantwoordt. Mijn ervaring met de support is ook uitstekend, op mijn vragen krijg ik altijd snel een reactie.

Is er een koppeling tussen Enormail en WooCommerce?

Ja, je kunt beide programma’s met elkaar koppelen en nieuwe klanten komen zo automatisch op je mailinglijst.

Is er een Enormail WordPress plug-in?

Ja, er is een plug-in die je website koppelt aan Enormail. Hiermee kun je heel eenvoudig een formulier op je website plaatsen en aanmeldingen gaan automatisch naar Enormail. Dit verbindt ook direct met de Autoresponder.

SEO tools voor online marketing bureaus

Enormail is een tool die je eenvoudig toevoegt aan het aanbod van je online marketing bureau. Maak funnels voor je klanten, schrijf mailings en maak formulieren aan. Automatiseer zoveel mogelijk zodat Enormail echt voor jou gaat werken. Er is ook een handige functie waardoor je meerdere accounts kunt beheren in één dashboard, ideaal voor bureaus met veel klanten.

Wil je niet alleen e-mailmarketing toepassen, maar ook hoger in Google komen? Overweeg dan ook tools als WebCEO of SEMrush en als je WordPress gebruikt is Rank Math een fijne SEO-tool.

Meer lezen over de beste tools voor online marketingbureaus