Je bekijkt nu Google+ tips

Google+ tips

Gisteravond las ik weer eens een artikel over Google+, de laatste tijd heb ik hier veel over gelezen en eigenlijk kom ik maar tot 1 conclusie… Nu starten met Google+ geeft je een voorsprong op je concurrentie. Zelf was ik een tijd voorizchtig m.b.t. Google+, het zoveelste social media kanaal, dat kan ik er niet ook bij hebben. Maar ja… als ondernemers met een website of webshop wil je toch scoren in Google en dan is actief aan de slag met Google+ eigenlijk wel een logische stap. Bovendien zijn er in Nederland nu nog maar weinig bedrijven echt actief op Google+ en dus biedt het ook voor de kleine ondernemer een kans om de SEO positie te verbeteren.

De eerste reden is heel duidelijk. Linkjes in Twitter zijn no-follow en dus niet te volgen voor Google, content op Facebook wordt helemaal afgeschermd voor Google. Maar Google wil juist zo graag verse content. En dan is daar gelukkig Google+, het eigen netwerk dus altijd te traceren voor Google en logische conclusie is dat de content die je post op Google+ veel sneller te indexeren is voor de zoekmachine. Hiermee heb ik je interesse hopelijk gewekt zodat je nog even verder leest, want er is nog meer te vertellen over Google+.

Er zijn een paar dingen in een post op Google+ die worden geïndexeerd door Google. Dat is allereerst de naam van de auteur, de tags die je hebt gebruikt in het artikel (trefwoorden met # ervoor) en de link die je toevoegt aan het bericht. Deze link geeft ook linkwaarde door en is de enige follow-link in de post. Belangrijk dus om te weten als je een post doet op Google+.

Nog een paar tips over de opmaak in berichten die, als ik op mijn eigen Google+ Wall kijk nog niet heel bekend zijn, dus leuk om te gebruiken.

  • Gebruik het underscore symbool (_) om je tekst schuingedrukt weer te geven: _innonet_ wordt dus innonet
  • Gebruik het asterisk symbool (*) om tekst vetgedrukt weer te geven: *webdesign* wordt dus webdesign
  • Gebruik een combinatie van underscore en asterisk om een schuin- en vetgedrukte tekst te plaatse:  _*innonet webdesign*_ wordt innonet webdesign
  • Gebruik een streepje (-) om tekst doorgestreept weer te geven: -veenendaal- wordt veenendaal

Wil je meer weten over het gebruik van Google+ in een WordPress of osCommerce website? Neem dan gerust even contact met ons op voor alle informatie. Heb je interesse in een uitleg over het gebruik van Google+? Kom dan gerust even bij ons langs. Komende periode zullen wij zelf ook actiever gaan testen hoe het effect van Google+ is op de SERP’s en daarover uiteraard ook berichten schrijven.

 

Geef een antwoord