Ongetwijfeld heb je al gemerkt dat er op 25 mei 2018 heel wat gaat veranderen op het gebied van privacy wetgeving. Op deze datum wordt de nieuwe AVG-wetgeving van kracht, waar we eerder al een uitgebreid artikel over schreven met actiepunten om te voldoen aan de AVG-wetgeving met je WooCommerce webshop.

Een onderdeel dat in bovengenoemd artikel niet ter sprake kwam, maar wat wel heel belangrijk is, is het installeren van een SSL-certificaat voor jouw webshop. Je webshop krijgt dan bovenin de url-balk een groen slotje en gaat van Niet veilig naar Veilig. Deze versleutelde SSL-verbinding is voor elke webshop, maar ook voor websites met een formulier nodig omdat je onder de AVG-wetgeving verplicht bent voor de veiligheid van je klanten te zorgen. Zonder SSL certificaat worden klantgegevens die worden ingevuld onversleuteld en daarmee onveilig verzonden. Jij als webshopeigenaar bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je bezoekers.

Meer voordelen van een SSL-certificaat

Het SSL-certificaat is niet alleen belangrijk voor de beveiliging van je webshop. Er zitten meer voordelen aan het laten implementeren van een SSL-certificaat in jouw webshop:

  • Betere ranking in Google: aangezien Google zelf groot voorstander is van veiligheid worden beveiligde websites boven niet-beveiligde websites getoond. Natuurlijk tellen ook de content van je webshop en kwaliteit mee, zodat je echt nog wel eens een onbeveiligde site boven een beveiligde site kunt zien staan, maar over het algemeen zul je toch merken dat sites met SSL-certificaat beter vindbaar zijn. Google zegt dit zelf trouwens ook regelmatig, zoals je ook op het officiële Google blog kunt lezen.
  • Betrouwbare indruk: een SSL-certificaat geeft je webshop een betrouwbare indruk en dat wil je toch graag bereiken voor jouw bezoekers. Neem bijvoorbeeld de webshop www.mamaloom.nl (momenteel niet actief en daarom nog geen SSL-certificaat!). In Firefox zie je tijdens het afrekenen een slotje met een rode streep erdoor, in Chrome staat er zelfs letterlijk Niet veilig. Dit zal een klant zeker geen betrouwbare indruk geven en zomaar een reden zijn om af te haken tijdens het bestellen.

woocommerce onveilig firefox

woocommerce onveilig chrome

 

Wil jij ook een SSL certificaat laten installeren in je webshop?

Wij hebben inmiddels diverse WordPress websites en WooCommerce webshops mogen voorzien van een SSL-certificaat, zoals www.iphonecompleet.nl, www.lievelingslinnen.nl en www.thilda.nl. Uiteraard is ook onze eigen website voorzien van SSL-versleuteling. Wanneer je bij ons hosting afneemt en beschikt over een WordPress website of WooCommerce webshop kunnen we zonder problemen tegen een kleine vergoeding ook jouw domeinnaam voorzien van een SSL certificaat. Maak je bijvoorbeeld nog gebruik van een osCommerce webshop of een eigen CMS, dan kan het installeren van SSL lastiger zijn en kunnen we dit op basis van nacalculatie voor je uitvoeren. In alle gevallen is het raadzaam om SSL te laten installeren, zeker als stap om te voldoen aan de AVG-wetgeving.

  • Berichtcategorie:Techniek
  • Bericht auteur: