Instant Indexing dankzij Rank Math – Je zet producten in je webshop en het belangrijkste is dan dat deze producten ook worden geïndexeerd. Alleen duurt dat soms vrij lang. Met Google Search Console kan het soms iets sneller gaan, maar zelfs dan heb ik gezien dat het soms meerdere weken kan duren tot een nieuw product in Google te vinden is.

Om deze producten, maar ook blogs en pagina’s eerder in de Google index te krijgen gebruik ik Rank Math met de “WordPress Instant Indexing Plugin”. Wil je weten hoe je deze plugin kunt instellen? Ik leg er meer over uit in deze post!

Wat is de Google Indexing API?

Google Indexing API stelt websites in staat om de Google crawlers te pingen over bijgewerkte of verwijderde pagina’s op je website. Je hoeft niets handmatig te doen, zoals de URL indienen in Google Search Console. Alles wordt automatisch gedaan op het moment dat je je bericht of product publiceert. Dankzij deze plug-in waarmee je vanuit je webshop dus rechtstreeks contact hebt met de Google robots worden je producten veel sneller geïndexeerd.

Betere vindbaarheid dankzij Rank Math SEO

De Instant Indexing plug-in is ontwikkeld door de makers van de populaire SEO plug-in Rank Math. Je kunt de plug-in echter ook zonder Rank Math gebruiken (al raad ik dat niet aan). Rank Math groeit momenteel ontzettend hard en steeds meer Yoast fans stappen over op Rank Math omdat het sneller en lichter is voor je webshop, maar ook extra functionaliteit heeft. De gratis versie van Rank Math is al fijn, maar van de betaalde versie word je echt vrolijk. Lees mijn review op SpeciaalGeselecteerd hierover maar eens door.

Hoe installeer je de Instant Indexing Plugin van Rank Math?

instant indexing rankmath
  • Allereerst installeer je bovenstaande plug-in in je webshop
  • Zodra je de plugin hebt gedownload, moet je een nieuw project in Google API Console aanmaken.
  • Maak daarna ook een nieuw Service Account in Google API Console. Dit zorgt voor de verbinding tussen je webshop en Google Search Console.
  • Geef het aangemaakte Service Account van Google API Console toegang tot je Google Search Console Eigendom als beheerder
  • Configureer de WordPress Instant Indexing plugin
  • Voer de sleutel in (die je net hebt gemaakt in stap 2) in het invoerveld, en selecteer de post types die je wilt inschakelen om automatisch naar Google te laten sturen.
  • Test de plugin door een URL naar je website te geven en controleer de respons die je ziet in de uitvoer.

Nieuwe producten snel laten indexeren door Google

Nu je Instant Indexing aan hebt staan wil je natuurlijk snel aan de slag met het laten indexeren van je producten. Ga hiervoor naar de producten in het dashboard van WooCommerce. Je ziet hier bij als je met je muis over een product gaat nieuwe opties staan te weten: Instant Indexing: Google Update | Instant Indexing: Google Get Status. Via het commando Get Status kun je zien of het product al is toegevoegd aan de Google index en als dat niet het geval is kun je Google Update aanklikken.

Als je product is geïndexeerd zie je onderstaande melding:

  • Berichtcategorie:Plugins
  • Bericht auteur: