Meten = weten

Meten = weten

Wij houden van de slogan ‘meten = weten’. Misschien is het afgezaagd en denk je bij het lezen van de titel van dit bericht dat je dat echt al lang weet. Toch merken we nog steeds dat ondernemers niet voldoende meten wat er gebeurt op hun website en daarom geen onderbouwde beslissingen kunnen nemen over aanpassingen aan hun website. Alleen kijken naar het aantal unieke bezoekers in Google Analytics is natuurlijk lang niet voldoende. De conversie is essentieel en kan op meerdere manieren in de gaten gehouden worden.

Meten = weten in Google Analytics

In dit bericht hebben we 10 mogelijkheden op een rijtje gezet die heel goed te meten zijn op websites en webwinkels en een goed beeld geven van het effect van uw website of webwinkel. Deze doelen kun je instellen in Google Analytics en kunnen vervolgens gemonitord worden.

  1. Contactformulieren
  2. Korte informatie-aanvragen
  3. Terugbel formulieren
  4. Webinar aanmeldingen
  5. Registratieformulieren
  6. PDF downloads
  7. Hoe vaak wordt een productvideo bekeken
  8. Podcast downloads
  9. Specifieke tekstlinks
  10. Demo aanvragen

Bepaal voor jezelf welke van bovenstaande contactmogelijkheden je biedt en maak deze meetbaar via Analytics of houd in een Excel bestand bij hoe vaak je een aanvraag of formulier ontvangt. Ook de Google Tag Manager kan helpen bij het eenvoudig instellen van deze gebeurtenissen. Na enige tijd kun je dan heel goed vaststellen welke formulieren of downloads veel conversie opleveren en in daadwerkelijke leads resulteren.

 


Wil je aan de slag met een nieuwe WooCommerce webshop of meer resultaat behalen met je bestaande WooCommerce webshop? Meld je dan aan voor de INNONET WooCommerce Academy. Dit online programma bestaat uit een uitgebreide Online Marketing cursus voor webshops en allerlei tutorials en tips op het gebied van WooCommerce.

Momenteel zijn wij de inhoud van de INNONET WooCommerce Academy volop aan het invullen en daarom kun je je nu aanmelden voor slechts 12,95 [eenmalige kosten]. Voor dit kleine bedrag blijf je lid tot 30 juni 2019 en profiteer jij als eerste van alle nieuwe content die we steeds aanbieden. Zonder verdere aankondiging kan het genoemde bedrag worden verhoogd.

Geef een reactie