Mollie – Om betalingen in je WooCommerce webshop te kunnen ontvangen, is het gebruikelijk een contract af te sluiten met een Payment Service Provider. Een Payment Service Provider is een bedrijf dat als tussenpersoon dient bij online betalingen. Je kunt natuurlijk rechtstreeks een contract met je bank afsluiten, maar meestal is dat pas voordeliger bij echt grote aantallen bestellingen. Bovendien biedt de Payment Service Provider je veel gemak omdat betalingen hiermee automatisch worden afgehandeld.

Mijn favoriet: Mollie

mollie woocommerce

Er zijn in Nederland meerdere Payment Service Providers actief, maar bij Innonet adviseren wij gebruik te maken van Mollie bij online betalingen via WooCommerce. De meeste betalingen zul je via iDeal ontvangen, maar het kan zeker geen kwaad te kijken of je nog andere betaalmethodes wilt aanbieden, zoals Mastercard, MrCash etc.

Waarom kiezen voor Mollie met WooCommerce?

  • Gratis handige plug-in voor WooCommerce die je betalingen afhandelt
  • Gratis account aanmaken, je betaalt alleen een vast bedrag per per transactie
  • Veel betalingsmethodes: naast iDeal heb je keus uit MrCash/Bancontact, PayPal, creditcards, overboeking, Sofort Banking, Bitcoin en betaalkaarten paysafekaart en Podium cadeaukaart
  • Duidelijke webinterface waarin je direct de ontvangen betalingen terugziet en je tegoed automatisch kunt laten overmaken naar je eigen rekening
  • Mogelijkheid klanten direct terug te betalen (retouren) via de webinterface

Het aanmaken van een account bij Mollie is gratis en kan via deze link. Volg alle stappen om het account af te ronden, er moet bijvoorbeeld een identiteitsbewijs toegevoegd worden en een Kamer van Koophandel uittreksel. Vervolgens maak je een websiteprofiel aan voor je WooCommerce webshop en kies je de betaalmethodes die je wilt gebruiken. iDeal is de meest gebruikte betaalmethode, maar als je ook veel klanten uit België hebt, kun je ook MrCash toevoegen. Ook PayPal kan een handige aanvulling zijn.

Je betaalt alleen kosten per transactie die wordt voltooid via Mollie en voor iDeal betalingen betekent dit €0,29 per transactie. Alle betaalmethodes inclusief de bijbehorende kosten vind je hier terug.

WooCommerce plug-in voor Mollie

Om Mollie te koppelen aan je WooCommerce webshop moet je de  gratis plug-in te installeren. Deze plug-in is makkelijk te installeren en al snel zul je betalingen kunnen gaan ontvangen.

Uiteraard adviseer ik altijd na installatie het proces zelf te doorlopen om te checken of de betaling goed wordt verwerkt. Ook na elke update van de Mollie plug-in doe ik dit even, want je wilt toch niet dat je betalingen niet goed doorkomen.

Heb je hulp nodig bij de installatie van Mollie in jouw WooCommerce webshop? Neem dan contact op met Innonet, wij helpen je hier graag bij!