Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om kwalitatieve en overtuigende teksten te hebben voor jouw webshop. In dit blog bespreek ik hoe ik de tool NeuronWriter gebruik om de productbeschrijvingen van mijn WooCommerce webshops te verbeteren en te optimaliseren voor zoekmachines en klanten. Of het nu gaat om productbeschrijvingen, categoriebeschrijvingen of blogartikelen, de juiste woorden kunnen het verschil maken tussen een conversie of een gemiste kans.

Neuronwriter WooCommerce

Wat is NeuronWriter

NeuronWriter is een tool die snel aan populariteit wint, o.a. dankzij het platform AppSumo. NeuronWriter wordt gebruikt voor het schrijven van tekst en is gebaseerd op de GPT-3-technologie. Het biedt de mogelijkheid om automatisch teksten te genereren die aan specifieke vereisten voldoen. Voor WooCommerce webshops vind ik NeuronWriter een handige aanvulling bij het schrijven van content, maar ook bij het verzamelen van ideeën voor mijn content.

NeuronWriter maakt gebruik van Natural Language Processing (NLP) om kwalitatieve teksten te genereren. Met behulp van NLP kan het platform menselijke taal begrijpen en analyseren, waardoor het betere resultaten levert bij het schrijven en verbeteren van teksten.

NLP stelt NeuronWriter in staat om automatisch de grammatica, spelling, interpunctie en andere taalkundige aspecten van een tekst te controleren en te corrigeren. Het platform maakt ook gebruik van NLP om de semantische betekenis en intentie van de tekst te begrijpen. Hierdoor krijg jij teksten die nog beter op je doelgroep zijn afgestemd.

wat is neuronwriter

Door NLP te gebruiken, kan NeuronWriter ook automatisch synoniemen en andere relevante woorden toevoegen aan een tekst om de leesbaarheid en duidelijkheid te verbeteren. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van de gegenereerde teksten en betere resultaten bij zoekmachines en klanten.

Voordelen van NeuronWriter voor WooCommerce webshops

 1. Bespaar tijd en moeite Het schrijven van productbeschrijvingen en andere teksten voor een webshop kan veel tijd en moeite kosten. Met NeuronWriter automatiseer je dit proces en bespaar je zo veel tijd, vooral als je een website met veel producten hebt.
 2. Consistente kwaliteit Met NeuronWriter genereer je consistent hoogwaardige teksten.
 3. Optimalisatie voor zoekmachines Als je NeuronWriter gebruikt om je productbeschrijvingen te genereren, ben je er zeker van dat de teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit helpt je om hoger te scoren in de zoekresultaten en meer bezoekers naar je webshop te krijgen.
 4. Geld besparen Het inhuren van schrijvers om teksten voor je webshop te schrijven, kan duur zijn. Met NeuronWriter kun je deze kosten vermijden en geld besparen.
 5. Schaalbaarheid Als je een groeiende webshop hebt, kan het schrijven van productbeschrijvingen een uitdaging worden. Met NeuronWriter genereer je snel en efficiënt meerdere productbeschrijvingen, waardoor het opschalen van je webshop makkelijker wordt.
 6. Nederlandstalig: NeuronWriter is in vele talen beschikbaar, waaronder Nederlands.

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken, maar ik ben zelf van mening dat we in een tijdperk leven waarin AI op één of andere manier een rol speelt en we het beste op zoek kunnen gaan naar manieren om dit goed te gebruiken.

Hoe werkt NeuronWriter?

NeuronWriter is dus een tekstgenerator die gebruik maakt van artificiële intelligentie en geavanceerde algoritmes om kwalitatieve, relevante en overtuigende teksten te genereren. De tool kan worden gebruikt om verschillende soorten teksten te genereren, waaronder productbeschrijvingen, blogartikelen, advertenties en meer.

NeuronWriter heeft een gebruikersvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om teksten te genereren. Je voert bijvoorbeeld de gewenste lengte van de tekst in, de toon en de stijl en NeuronWriter genereert automatisch een tekst die past bij jouw specificaties.

Stap 1: voer het zoekwoord in waarmee je in Google gevonden wilt worden

Stap 2: zie welke concurrenten hoog scoren op dit zoekwoord

Stap 3: maak een outline van jouw content, hierbij wordt ook al gekeken naar veelgestelde vragen

Stap 4: schrijf de definitieve versie van je artikel met gebruik van Chat GPT en de info uit stap 1 t/m 3. Een stukje tekst herschrijven, samenvatten of uitbreiden? Allemaal geen probleem.

Functionaliteit van NeuronWriter

 • Geavanceerde inhoudseditor
 • Maak outlines voor je content
 • AI-schrijver
 • Tekst samenvatten of uitbreiden
 • AI-content sjablonen
 • Optimalisatie suggesties & SEO score
 • Interne link suggesties
 • Inhoudelijke ideeën en planning
 • Inhoudsbeheer & tools voor samenwerking tussen teams
 • Plagiaatcontrole
 • Google SERP-analyse & concurrentieonderzoek
 • WordPress & Google Search Console integratie

NeuronWriter en WooCommerce

NeuronWriter heeft een WordPress plug-in die ook samenwerkt met WooCommerce, waardoor het gemakkelijker wordt om productbeschrijvingen rechtstreeks in de webshop te plaatsen. Dit is een handige functie als je productbeschrijvingen snel en gemakkelijk willen publiceren.

Voor wie is NeuronWriter geschikt?

Webshopeigenaren, bloggers, social media marketeers en e-mailmarketeers zijn de doelgroep van NeuronWriter.

Voor wie is NeuronWriter niet geschikt?

Als je teksten met veel creativiteit nodig hebt zoals gedichten, romans en liedjes is NeuronWriter minder geschikt.

Is er een gratis versie van NeuronWriter?

Nee, er is geen gratis versie van NeuronWriter, maar via AppSumo is er een zeer betaalbare mogelijkheid om de tool te gebruiken. Zelf heb ik het pakket Double via AppSumo besteld en hiermee kan ik de tool nu voor 5 websites gebruiken.