Op dit moment besteed ik veel tijd aan het genereren van passief inkomen. Kort gezegd komt het erop neer dat je een website maakt die veel bezoekers moet trekken en waarmee je dan een boek of cursus promoot. Bezoekers die via mijn affiliate link een bestelling plaatsen zorgen ervoor dat ik een leuke commissie verdien. Natuurlijk kost het wel tijd, passief inkomen betekent niet dat je er niets voor doet. Maar als dit systeem goed gaat draaien en je websites en webshops krijgen voldoende bezoekers kan dit toch voor een hele fijne extra bron van inkomsten zorgen.

Hoe realiseer je zo’n passief inkomen? Ik noem hieronder enkele voorbeelden die ik zelf gebruik.

  • Op Facebook ben ik gestart met het maken van een groep waarin ik Gezonde Groene Smoothie recepten deel. De Facebook berichtjes met recepten wissel ik af met tips over passende e-books, bijvoorbeeld over smoothies, maar ook over afvallen en Paleo recepten, omdat ik denk dat mijn doelgroep ook hierin is geïnteresseerd. Dankzij een Facebook advertentie heb ik snel meer dan 1000 vind ik leuks op Facebook gekregen en dit is een leuke actieve groep die mijn recepten ook deelt en erop reageert. Als aanvulling heb ik een webpagina gemaakt waarop mensen hun e-mailadres achterlaten in ruil voor een Groene Smoothie Stappenplan.
    Hoe krijg ik inkomsten uit deze acties? Als er via één van mijn links een bestelling wordt geplaatst, ontvang ik commissie. Dit is nu enkele keren gebeurd. Voor de mensen die hun e-mailadres hebben ingevuld heb ik een rij e-mailberichten klaar staan die ze op geregelde tijdstippen ontvangen. Ook hierin staan links naar producten die ze kunnen bestellen. Maar belangrijker is misschien dat ik ook altijd iets persoonlijks vertel. Ik ben zelf ook dol op groene smoothies en kan dus ook over mijn eigen ervaringen vertellen. Vanuit deze ervaring kan ik ook producten aanbevelen en dat vinden mensen prettig. Een product aanprijzen waar je zelf achterstaat en in gelooft is dan ook belangrijk!
  • Mijn website Kidsbios bevat een verzameling YouTube filmpjes voor kinderen die druk wordt bezocht. De website bevat diverse advertenties en wanneer men hierop klikt, ontvang ik een klein bedrag. Momenteel werk ik ook aan het opbouwen van een mailing lijst zodat ik deze doelgroep ook kan gaan benaderen met interessante tips.
  • Mijn website Life-Style bevat artikelen op het gebied van lifestyle waarin ik op zoek ga naar leuke producten en de links naar andere websites en webshops bevatten vaak affiliate links. Deze affiliate links zorgen er dus voor dat als iemand via mijn link iets bestelt in een webshop ik daarover een bepaalde commissie ontvang. Het is zelfs mogelijk een complete product feed van een webshop in te laden en te doen alsof het je eigen webshop is. Zonder zelf voorraad te hebben, kun je zo toch geld verdienen.

Succesvol zijn met Passief Inkomen

De succesfactor in dit hele verhaal is het krijgen van zoveel mogelijk bezoekers op je website. Meer bezoekers betekent meer potentiële klanten en dus is het superbelangrijk hoog in Google te komen. Voor mij zijn er 2 cursussen geweest die me heel erg op weg hebben geholpen. [En ja, hier komen mijn affiliate links dus ook om de hoek kijken] Het is gewoon een feit dat je beter iets kunt leren van anderen en daarop verder kunt bouwen dan zelf het wiel uit te vinden. De 2 cursussen die ik heb aangeschaft hebben mij zoveel nieuwe inzichten gegeven en daarmee ook zoveel inspiratie dat ik ze graag met je deel. Er liggen tenslotte nog steeds heel veel kansen op het gebied van Passief Inkomen en ik denk dat deze markt de komende jaren alleen maar verder zal groeien.

De ondernemers die onderstaande cursussen hebben geschreven, hebben mij veel nieuwe dingen geleerd waarmee ik nog veel meer websites ga opzetten. Ik hoop dat ik dan op termijn echt een leuk extra inkomen kan genereren dat ik passief verdien. Wellicht kan ik dan, net als Jacko Meijaard gewoon op vakantie wanneer ik dat wil… Heerlijk toch!

Affiliate Marketing Revolutie

Jacko Meijaard van Internet Succes Gids schreef de Affiliate Marketing Revolutie. Deze cursus bevat supernuttige informatie over Affiliate Marketing en geeft je bijvoorbeeld praktische informatie hoe je goede Facebook advertenties maakt. Echt, je kunt zoveel meer met Facebook advertenties en je kunt zo specifiek een doelgroep voor jou benaderen, dat dit je zeker weten geld gaat opleveren! Bovendien is Jacko een enorm bevlogen marketeer die hele mooie successen heeft behaald en dit graag met zijn volgers deelt. Voor mij is de Affiliate Marketing Revolutie echt een hele goede bron van informatie.

[su_button url=”” target=”blank” background=”#2def4c”]Ga naar de Affiliate Marketing Revolutie![/su_button]

 

Geef een reactie