WooCommerce Brands – Verkoop jij in je WooCommerce webshop producten van meerdere merken? Dan is de plugin WooCommerce Brands een aanrader.

Download plug-in

 

Na installatie van de plugin vind je in de admin van je site een nieuwe tab onder WooCommerce > Instellingen. Hier vind je nu helemaal vooraan de nieuwe tab Brands. Via deze tab regel je hoe de plugin in je webshop functioneert.

WooCommerce Brands

Bij General Settings vul je in hoe je “Brand” wilt vertalen in jouw webshop. De Brands extra button kun je vervolgens aan- of uitvinken. Als de button is aangevinkt verschijnt er links of rechts van het scherm van je webshop een extra button en als je daarover gaat verschijnen de merken die je verkoopt. Deze button kun je ook meerdere stijlen geven.

Merken aan WooCommerce toevoegen

Nu kun je precies aanvinken waar de merken vertoond moeten worden in je webshop. Ook kun je hier instellen hoe het logo getoond moet worden. Als je alle instellingen hebt gewijzigd naar wens kun je de merken zelf invoeren. Dit gebeurt onder Producten > Merk. Hier zie je een scherm dat vergelijkbaar is met het toevoegen van een nieuwe categorie in je webshop. Je kunt een nieuw merk toevoegen door een naam, slug, beschrijving en url in te vullen. Alleen de naam is hierbij verplicht. Je kunt ook niveaus van merken aanmaken door een hoofdmerk met submerken aan te maken. Bovendien kun je aanvinken of een merk Featured is en kun je een afbeelding bij het merk uploaden.

WooCommerce Brands shortcodes

Bij de plugin zijn ook diverse shortcodes beschikbaar waarmee je merken aan pagina’s of berichten kunt toevoegen.

Een paar voorbeelden van shortcodes:

  • Alle merken van A tot Z: [pw_brands type=”a-z-view” show_count=”yes” featured=”yes” scroll_height=”300″]
  • Verticale Carousel – [pw_brands type=”ver-carousel” carousel_count_items=”10″ carousel_item_per_view=”3″ featured=”yes” show_title=”yes” show_count=”yes” carousel_align=”left”]
  • Horizontale Carousel – [pw_brands type=”hor-carousel” carousel_count_items=”10″ carousel_item_per_view=”1″ featured=”yes” show_title=”yes” show_count=”yes”]
  • Alle merken met afbeelding – [pw_brands type=”all-views” featured=”no” show_count=”yes” show_image=”yes”]
  • Alle merken zonder afbeelding – [pw_brands type=”all-views” featured=”yes” show_count=”yes” show_image=”no”]

Met de attributen kan de weergave steeds op maat worden aangepast. Meer informatie over de shortcodes vind je in de documentatie die ook bij de plugin is inbegrepen.

WooCommerce Brands widget

Ook via een widget kunnen de merken in je webshop getoond worden. Je kunt bijvoorbeeld een widget met merken in de footer zetten. Ook de widget heeft een beperkte configuratie om deze geheel naar wens te gebruiken.

Conclusie

In mijn webshops waar ik producten van meerdere merken verkoop, zet ik standaard de plugin WooCommerce Brands in. De plugin wordt goed up-to-date gehouden en is een waardevolle aanvulling, zowel voor je bezoekers die op zoek zijn naar een bepaald merk als zeker ook voor de SEO van je site. Een waardevolle plugin die wat mij betreft zeker de moeite waard is.

 

Download plug-in

Geef een reactie