Gelezen op Marketingfuel en natuurlijk heel interessant als jij met jouw webshop internationaal wilt werken. Goed initiatief!

De Ecommerce Foundation heeft het eerste wereldwijde e-commerce keurmerk gelanceerd: Safe.Shop. Het doel van Safe.Shop is het online consumentenvertrouwen helpen te versterken en wereldwijd digitale handel te stimuleren. De eerste deelnemende Ecommerce Keurmerkpartners zijn de nationale associaties van Brazilië, China, Kroatië, Hongkong, Duitsland, IJsland, Japan, Maleisië, Rusland, Roemenië, Senegal, Zwitserland en Nederland. Het keurmerk wordt operationeel beheerd door de Ecommerce Foundation.

Een recente studie van de Ecommerce Foundation wijst uit dat cross-border-commerce in 2017 met 17% groeit. Desondanks worden zowel consumenten als webwinkeliers geconfronteerd met een gebrek aan vertrouwen. Consumenten durven vaak niet bij een buitenlandse webwinkel te kopen, als ze niet weten of de partij in kwestie betrouwbaar is. Tegelijkertijd hebben diezelfde webwinkels moeite met het opbouwen van dit vertrouwen.

Om lokaal vertrouwen te winnen, biedt het zoeken naar een lokaal keurmerk een oplossing. Bedrijven die meerdere markten willen betreden, moeten echter in elk land door afzonderlijke partijen gecertificeerd worden. Momenteel zijn er wereldwijd 300+ ecommerce keurmerken. Afgezien van een enkeling, zijn dit allemaal nationale initiatieven. Sommigen richten zich nadrukkelijk op wettelijke naleving, anderen op financiële betrouwbaarheid, veiligheid, reviews of anti-namaak beleid. Anderen proberen alle of de meeste van deze aspecten te dekken.

De Ecommerce Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie, geïnitieerd door wereldwijde nationale ecommerce verenigingen en online en omnichannel verkoopbedrijven uit industrieën zoals retail, travel & finance. De missie van de Stichting Ecommerce is het bevorderen van wereldwijde digitale handel. De stichting geeft 20 rapporten per jaar uit die een inkijk geeft in Ecommerce in 50+ landen, verder faciliteert de stichting het delen van kennis via www.ecommercewiki.org, een online community van ecommerce professionals. Sinds november 2017 beheert zij het Global Ecommerce keurmerk, Safe.Shop.

Als webwinkelier beschik je over 3 opties wanneer je een safe.shop keurmerk wilt aanvragen. Op de website lees je hierover alle informatie.

Geef een reactie