Is jouw website of blog gebaseerd op WordPress, dan ben je vast (net als wij) constant op zoek naar handige plug-ins voor je site. Er zijn natuurlijk ontzettend veel plug-ins die het gebruikersgemak voor jou of voor je bezoeker verbeteren, dus een rijtje met goede tips voor zakelijke websites is altijd prettig.

We hebben gezocht naar plugins die je WordPress site verbeteren, het zijn allemaal verschillende plugins met verschillende functies. Op de één of andere manier voegen ze allemaal iets toe aan een website, alhoewel het natuurlijk heel goed mogelijk is dat niet elke plugin voor jou ook even bruikbaar is.

1. WordPress SEO van Yoast

We schreven al eerder over deze plugin in ons blog over de beste SEO plugins, dus we zullen er niet veel meer over schrijven, maar deze plugin blijft onmisbaar voor elke WordPress site. Inmiddels is er ook een Premium versie van de plugin die nóg meer functionaliteit bevat.

2. Contact Form 7

Vul je wel eens een formulier in op een website, dan is de kans groot dat dit formulier werd gemaakt via de plugin Contact Form 7. Oké, het is volgens ons best omslachtig om een formulier te maken, maar het resultaat is altijd top en daarom verdient deze plugin dan ook echt een plek in onze top 10.

3. Woocommerce

Wat je ook wilt verkopen via je website of blog, het is mogelijk via de handige plugin van Woocommerce. In onze ogen (en we hebben grondig getest) is Woocommerce de beste e-commerce plugin voor WordPress. INNONET helpt je graag bij je Woocommerce installatie, neem contact op voor meer informatie!

4. Google Analytics Dashboard

Ideaal… de statistieken van Google Analytics gewoon in je WordPress dashboard. Superhandig om snel de bezoekersaantallen te meten en analyseren!

5. WordPress back-up naar Dropbox

Een back-up van je WordPress site in je Dropbox account, gewoon automatisch zodat je altijd een backup hebt van je media, database en WordPress bestanden. Gebruik je liever Google Drive voor je back-up? Dan kies je voor de Google Drive plugin.

6. Shareaholic

Shareaholic is een uitstekende plugin die het mogelijk maakt je blogberichten te delen via sociale media. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Google+ zijn allemaal geïntegreerd in Shareaholic.

7. Akismet

Het feit dat Akismet al is opgenomen in de basis van WordPress zegt al genoeg. Deze plugin is onmisbaar in elke WordPress site om te voorkomen dat je site anders volloopt met nutteloze reacties op je berichten. Spam wordt stukken minder wanneer je gebruik maakt van Akismet.

8. Better WP security

De beste manier om je WordPress blog of site te beveiligen is de plugin Better WP security. Via de instellingen van Better WP security zie je direct op welke punten je WordPress site beter beveiligd kan worden. Bovendien ontvang je meldingen zodra mensen ongeoorloofd proberen in te loggen en biedt WP Security nog veel meer handigheidjes.

9. Simple Pull Quote

Maak je wel eens gebruik van quotes in de berichten en pagina’s van je WordPress blog? Dan is Simple Pull Quote echt een plugin voor jou! In de editor van de site wordt een button toegevoegd waarmee je snel een quote kunt invoegen zodat deze herkenbaar opvalt op je website.

10. Thank me later

Soms kom je een plugin tegen waar je misschien niet snel aan zou denken maar die toch enorm handig blijkt te zijn. Thank me later is zo’n plugin. Komen er op jouw blogs regelmatig reacties van lezers? Dan ontvangen zij ook direct een e-mail om te bedanken voor hun reactie. De plugin Thank me later maakt het echter mogelijk dit bedankje later te versturen. Op die manier lijkt het bedankje veel persoonlijker en wordt het meer op prijs gesteld door je bezoeker. Bovendien is de kans groter dat hij nog even terugkeert naar je website.

Nou, 10 handige plugins zijn heel snel gevonden en dan hebben we nog heel veel plugins niet genoemd die ons eigenlijk ook heel blij maken. Maar we zijn natuurlijk ook heel benieuwd wat nu jouw beste plugin is. Welke biedt jou of je bezoeker dat extra gemak op je WordPress site? We zijn benieuwd naar de reacties!

 

 

 

Geef een reactie