Update: we hebben een 6e tool toegevoegd, namelijk van The Canvas Prints

Wist je dat er dagelijks rond 1,8 biljoen foto’s op internet worden gezet? Social media, zoals Facebook en Instagram verwerken dagelijks een groot deel van deze foto’s die vaak ook al zijn bewerkt op de smartphone. Ook voor webwinkels biedt dit ongekende mogelijkheden. Het was niet eerder zo eenvoudig snel mooie foto’s van je producten te maken en als je toch iets wilt aanpassen, gebruik je gewoon een app op je smartphone.

Gratis online tools om foto’s te bewerken

Wij zetten 6 handige apps en tools voor je op een rijtje waarmee je foto’s kunt bewerken. Heb je aanvullingen, want die zijn er zonder twijfel, dan kun je die uiteraard in de reacties plaatsen of op Facebook!

 1. Fotor
  Fotor is een app waar je blij van wordt. Ziet er mooi uit, werkt logisch en heeft mooie effecten. Je kunt in de app nog extra effecten of lay-outs kopen zodat je de foto’s helemaal naar wens kunt maken. Ook collages maken is makkelijk en met meerdere stijlen via Fotor.
 2. Snapseed
  De app Snapseed is een app van Google en wordt in de AppStore als Essential gekwalificeerd, oftewel een nuttige app. Foto’s retoucheren, perspectief aanpassen, fotobewerkingen en andere tools om je foto’s verder te perfectioneren vind je bij Snapseed. Met Snapseed kun je bovendien foto’s bijsnijden, draaien en transformeren. Kortom, ook wat ons betreft een echte must-have op je iPhone.
 3. VSCO Cam
  Deze app wordt ook door professionele fotografen veel gebruikt en bevat filters en effecten die erg goed zijn. In deze app zie je ook de voorbeelden van anderen en dat kan je de nodige inspiratie voor je eigen foto’s opleveren.
 4. Canva
  Eén van mijn meest favoriete websites om foto’s te bewerken, in een mooie lay-out te plaatsen en bijvoorbeeld te gebruiken voor Facebook of Instagram.
 5. Pixlr X
  Eenvoudige variant op Photoshop, die volledig online werkt en erg krachtig is. Beste fotobewerkingsprogramma van dit moment.
 6. Free Photo Editor
  De gratis online tool van The Canvas Prints maakt foto’s bewerken leuk en makkelijker. Upload je foto en je kunt er eenvoudig tekst aan toevoegen, doodles op plaatsen en nog veel meer. Ook kun je foto’s ronde hoeken geven, frames toevoegen en nog veel meer.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips weer wat leuke apps en websites hebt gevonden om nog betere foto’s te maken die je dan ook weer kunt gebruiken voor je webshop. Heb jij nog tips voor andere apps op het gebied van fotobewerking, dan lees ik graag je reactie!

Geef een reactie