Je bekijkt nu Wat je moet weten over WordPress 4.0

Wat je moet weten over WordPress 4.0

  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Bericht reacties:0 Reacties

WordPress 4.0 is nu beschikbaar, dit betekent dat wereldwijd op miljoenen websites weer een update van de WordPress versie uitgevoerd kan worden. WordPress 4.0 bevat veel grote veranderingen en daarom heeft Innonet dit artikel geschreven om u precies te informeren over de nieuwe functionaliteit in WordPress 4.0.

WordPress 4.0 bevat veranderingen in zowel gebruikersinterface als op het gebied van berichten schrijven, zowel de gebruiker als ontwikkelaar zal de aanpassingen dus opmerken.

Het schrijven van berichten en pagina’s in WordPress

Het schrijven van berichten en pagina’s is verbeterd. De editor die boven de berichten staat zal namelijk tijdens het typen altijd in beeld blijven. Is je bericht langer, dan past het formaat van het tekstveld zich automatisch aan. En is je bericht zo lang dat het buiten de pagina valt, dan zal de editor bovenaan de pagina blijven staan. Een ideale verbetering in mijn ogen, tijdens het typen hoef je dus niet langer naar boven te scrollen om de opmaak van je tekst te wijzigen.

Media beheer

De volgende grote verandering zul je aantreffen als je naar het kopje Media gaat. Vooral voor de gebruikers die veel foto’s en video’s publiceren zullen zeker blij zijn met deze veranderingen. Plaatst u een YouTube video of tweet in een bericht dan is deze vanaf nu direct zichtbaar. Eerst het bericht bekijken is niet langer nodig. Ook het mediabeheer zelf is flink aangepast, het overzicht met media ziet er veel beter uit en je kunt op een afbeelding klikken om de details hiervan te bekijken. Vanuit deze details is het tevens mogelijk om direct naar de volgende of vorige afbeelding te gaan.

Installatie van WordPress

Deze aanpassing is niet zichtbaar wanneer u reeds een WordPress website heeft, maar vanaf nu is het bij de installatie van WordPress direct mogelijk een taal te kiezen.

Plug-ins

Het bekijken van plug-ins is ook helemaal veranderd. Aan dit gedeelte was al 5 jaar niets veranderd, dus een update hiervan was zeker gewenst. Was het bij vorige WordPress versies alleen mogelijk een plug-in te zoeken als de naam van de plug-in bekend was, nu zijn er allerlei vernieuwde overzichten waarin nieuwe plug-ins o.a. kunnen worden gezocht op basis van populariteit. Ook worden er door WordPress plug-ins uitgelicht, zodat je ook nog eens kunt kijken of daar wellicht nuttige plug-ins tussen zitten.

Ook handig, markeer plug-ins als favoriet op WordPress.org en je vindt ze terug in dit overzicht. Veel sneller zoeken naar nuttige WordPress plug-ins dus.

Tenslotte zijn er ook in de core WordPress bestanden veel nieuwe functies toegevoegd die erop wijzen dat de komende tijd nog veel zal veranderen in WordPress. Het aanpassen van de lay-out van je WordPress thema zal bijvoorbeeld eenvoudiger worden. We kunnen dus concluderen dat de nieuwe versie WordPress 4.0 veel verbeteringen in zich heeft en ook klaar is voor veel toekomstige upgrades.

wp40beschikbaar

Ziet u ook de melding in WordPress dat de nieuwe versie beschikbaar is? En weet u niet precies wat u hiermee zult doen? Innonet is u graag van dienst met onze WordPress Update Service. Deze service garandeert dat uw WordPress website en de aanwezige plug-ins altijd up-to-date zijn. Voor een vast maandelijks bedrag profiteert u ook van deze handige service.

 

Informeer direct bij Stephanie naar de mogelijkheden

 

Geef een antwoord