Een gekocht font is vaak veel uitgebreider met meer leestekens en bovendien beter ontworpen. Hoofdreden voor mij was echter dat je jezelf kunt onderscheiden met een goed uitgekozen lettertype. Dit zette mij aan het denken, aangezien ik zelf dol ben op mooie lettertypes. Een actiepunt dus voor mijn websites en webshops, maar zeker ook een actiepunt voor andere ondernemers. Arial, Verdana of Times New Roman kunnen de kast in, we gaan onze webshops echt unieke uitstraling geven met een mooi lettertype.

Even een paar tips voor mooie fonts:

  • Op CreativeMarket vind je heel veel lettertypes tegen redelijke prijzen vanaf $5. Ik ben fan van Sweetheart voor de titels op mijn site, maar ook Elisabeth vingd ik mooi. Eén van de duurdere fonts, maar wel heel gaaf om bijvoorbeeld in sliders te gebruiken vind ik Froh.
  • Op dafont.com kun je ook heel veel lettertypes vinden, volgens mij allemaal gratis.
  • Tenslotte vind ik ook de fonts op GraphicRiver.net de moeite waard om te vermelden. Voor $10 koop je daar bijv. het Itzal Font!

Nog een paar andere tips als het gaat om lettertypes:

  • Met WhatTheFont.com kun je achterhalen welk lettertype ergens is gebruikt. Kan soms enorm handig zijn!
  • Via TypeTester.com kun je fonts bekijken en vergelijken.
  • Je eigen font in je WooCommerce shop? Installeer dan deze plugin: Use Any Font.

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten op het gebied van lettertypes. Laat je het even weten via een berichtje hieronder?

 

Geef een reactie