Al vaker heb ik benadrukt dat je WooCommerce webshop ook in de social media niet mag ontbreken. Zodra je een domeinnaam voor je bedrijf hebt gekozen, is het raadzaam deze naam ook te registreren op Facebook, Twitter en Pinterest. Daarnaast is het handig een Google account aan te maken met deze naam zodat je dit account kunt gebruiken voor Google+ en YouTube. Tenslotte is Instagram nog een leuke aanvulling in het rijtje social media. Natuurlijk hoef je niet direct op al deze account actief te zijn, maar de namen vastleggen voor een ander het doet, kan natuurlijk geen kwaad.

Als je al kijkt naar de social media die ik hierboven noem, is het haast niet te doen om op al deze accounts even actief te zijn. Bepaal daarom welke accounts voor jou het belangrijkst zijn, m.a.w. op welke social media zit jouw doelgroep? Vervolgens zorg je dat je regelmatig nieuws meldt op deze media. Lees ook ons blog over social media planning, hierin vind je veel tips.

Onderstaande plugins kun je in je WooCommerce webshop gebruiken op het gebied van social media:

 • WooCommerce Facebook Like Share Button – zorgt voor een Like en Share button op de productpagina’s van je webshop
 • ExNet FB Comment and Share For WooCommerce – deze plugin zorgt voor een reactie-box onder je producten waardoor mensen via Facebook kunnen reageren op je producten
 • WordPress SEO by Yoast – de 1e plugin die ik in elke webshop installeer is deze WordPress SEO plugin. Speciaal voor WooCommerce is er ook een Pro versie die je WooCommerce nog beter vindbaar maakt in de zoekmachines. Daarnaast voegt deze plugin waardevolle Social Media tags toe aan de code van je webshop.
 • AddShoppers heeft een aantal waardevolle plugins voor WooCommerce webshops. Deze plugins zijn niet gratis, maar bieden wel een mooie toegevoegde waarde. Onze favorieten zijn:
  • Social Rewards – laat je social media vrienden berichten delen die je vervolgens beloont met kortingen etc.
  • Sharing buttons
  • Purchase sharing – klanten kunnen hun bestelling delen met vrienden op social media
  • Social login – laat klanten inloggen in je webshop via hun social media account.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie