Normaal gesproken heb ik in mijn webshop als instelling dat producten die niet meer op voorraad zijn, niet meer getoond hoeven te worden. Op het moment dat ik weer ga bestellen, check ik deze artikelen en kijk of ik nog iets opnieuw zal bestellen.

Echter werd ik geïnspireerd door een webshop die dit anders oplost. Hier kun je je e-mailadres achterlaten bij de producten die niet meer op voorraad zijn zodat je vrijblijvend een mailtje ontvangt zodra dit artikel weer leverbaar is. Dat is natuurlijk stukken handiger en ook nog eens zeer conversie-vriendelijk.

Op Codecanyon vond ik de plug-in die dit ook voor mijn WooCommerce webshop mogelijk maakt, namelijk WooWaitList. Voor slechts $15 koop je de plug-in en deze is eenvoudig te installeren. Even de Engelstalige zinnetjes vertalen en voilá… je plug-in werkt. Zelf vond ik het nog een voordeel dat je zowel deze melding krijgt bij eenvoudige artikelen als bij variabele producten, dus waarbij je meerdere opties hebt. In dat laatste geval verschijnt de melding keurig zodra iemand een optie kiest die net niet leverbaar is.

Bekijk de plug-in

Geef een reactie