Affiliate Marketing is het systeem waarmee geld wordt verdiend door het promoten van de producten of diensten van anderen. Je verdient geld wanneer mensen op een link op jouw site klikken en dan iets bestellen. Bij Affiliate Marketing ben je dus niet direct betrokken bij het verkoopproces. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat er bezoekers op je website komen die doorklikken naar een andere website. Wordt er op die andere website iets besteld of een andere specifieke handeling verricht zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief? Dan verdien jij je commissie.

Actief aan de slag met Affiliate Marketing kan zonder twijfel zeer winstgevend zijn. Er zijn veel voorbeelden van internet marketeers, zowel in Nederland als internationaal, die een leuk inkomen verdienen met Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

  • Website: Zet een website op die een specifiek onderwerp behandelt en via deze website promoot je een affiliate product.
  • Blog: Via een blog kun je over verschillende onderwerpen schrijven waarin je in de berichten affiliate links opneemt
  • Webshop: In je webshop neem je het assortiment van een externe leverancier op. Elke keer dat een product wordt besteld via jouw webshop ontvang je de commissie.
  • Social Media: In social media kun je middels een link affiliate producten promoten. Ook YouTube kan hiervoor gebruikt worden.

Affiliate Marketing is een relatief eenvoudige manier om geld te verdienen, maar zeker geen manier om snel rijk te worden. Toch kun je met lage kosten snel een aardig inkomen opbouwen waarbij je in feite genoeg hebt aan goede ideeën en een computer met internetverbinding. Je hebt geen zorgen om nieuwe producten of ontwikkelingen en kunt snel inspelen op interessante niches.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Gustavo Woltmann

    Bedankt voor de uitleg, als beginnende in de wereld van affiliate marketing is alle informatie welkom! Ik heb een blog en website met enkele affiliate advertenties, maar die lopen niet zo goed (in de gezondheid niche), ik moet er dus alles aan doen om dit te optimaliseren.

  2. Affiliate marketing is eigenlijk een makkelijke manier van geld verdienen, mits je er goed mee omgaat, het opzetten kan natuurlijk moeilijk zijn, maar ben je al wat verder gevorderd dan is het (veel) geld binnen halen zonder er hard voor te werken.

    Groet, Fred

Geef een reactie