Al eerder schreef ik over de mogelijkheid van drop shipping waarvoor je WooCommerce kunt gebruiken. Een andere manier van online verkoop zonder eigen voorraad is Affiliate Marketing. Bij drop shipping komt het er in het kort op neer dat je een geheel eigen webshop runt, alleen de bestellingen worden via een ander bedrijf ingepakt en verstuurd. Affiliate Marketing is niet meer dan het doorverwijzen naar een andere website waarbij je betaald krijgt voor elke doorklik die geld oplevert. Bij Affiliate Marketing ben je dus geheel niet betrokken bij het verkoopproces, het enige dat je doet is zorgen voor bezoekers op je website die doorklikken naar een andere website. Wordt er op die andere website iets besteld, dan levert dit jou geld op.

Er zijn voor- en nadelen te noemen voor zowel Affiliate Marketing als Drop Shipping, maar ik moet toegeven dat ik ook van beide manieren van online verkoop zelf wel gecharmeerd ben. Heb je een creatief idee en ben je bereid er tijd in te steken om bezoekers naar je website te trekken dan kunnen beide vormen je ook zeker geld opleveren.

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je nu aan de slag met Affiliate Marketing, dan heb ik een online cursus gevonden die zeker de moeite waard is, de Affiliate Marketing Revolutie. De cursus zit vol goede tips van de succesvolle online ondernemer Jacko Meijaard en zal je zeker helpen om sneller en meer succes als affiliate te hebben. En ja, dit is dus ook een affiliate link naar de cursus, zoals er op HoeVerkoopIkOnline nog wel meer te vinden zijn. Overigens kan ik je wel garanderen dat ik alleen links opneem naar informatie die ik zelf heb getest en zelf echt goed vind. In zijn cursus gaat Meijaard namelijk verder dan andere websites en de informatie die je hier krijgt is echt heel bruikbaar. Voor 67 euro leer je in 1 cursus direct alles. Dat bespaart je dus heel wat eigen uitzoekwerk!

Instellingen in WooCommerce voor affiliates

Wil jij zelf producten van anderen promoten via je WooCommerce webshop? Kies dan bij je product data voor een extern/affiliate product en vul de Product URL in waarnaar je wilt verwijzen. Handige instelling in WooCommerce is dat je ook zelf kunt bepalen welke tekst er op de button komt te staan. Natuurlijk zorg je er dan voor dat jouw eigen affiliate code is opgenomen in de link zodat succesvolle doorlinks ook echt beloond zullen worden.

affiliate-marketing2

 

Affiliate Marketing plug-ins voor WooCommerce

Met onderstaande plug-ins maak je jouw eigen WooCommerce webshop geschikt voor Affiliate Marketing, oftewel anderen kunnen zich aanmelden om jouw producten te verkopen. Interessant genoeg lijkt me, want Affiliates zijn voor een webshop ondernemer een leuke bron van extra inkomsten. Natuurlijk betaal je een vergoeding, maar daar staat wel een klant tegenover.

The best Affiliate Marketing plugin for WordPress

 

 


 

WordPress en/of WooCommerce specialist nodig? INNONET helpt je graag! Bel 0318-595776 of e-mail info@innonet.nl

Geef een reactie