Je bekijkt nu Snippets: Handige stukjes code voor WooCommerce (+1 voorbeeld)

Snippets: Handige stukjes code voor WooCommerce (+1 voorbeeld)

 • Berichtcategorie:Techniek

Er zijn altijd verbeteringen mogelijk in de functionaliteit van je WooCommerce webshop. Soms gaat het maar om hele kleine aanpassingen en dan zijn deze vaak op te lossen via snippets. Sinds wij snippets hebben ontdekt zijn we hier fan van geworden en we delen dan ook graag onze favoriete snippets met jou! De snippets die we hebben geselecteerd zijn allemaal van toepassing op WooCommerce webshops.

Wat zijn snippets?

Snippets zijn kleine stukjes PHP code die de werking van je webshop veranderen. Je gebruikt snippets om een functionaliteit toe te voegen die nog niet bestaat of om een functionaliteit aan te passen. Eigenlijk is een snippet een mini plug-in die minder invloed heeft op de snelheid van je webshop.

Hoe installeer je snippets?

Er zijn 2 manieren om snippets te installeren en het is afhankelijk van je technische kennis welke manier je kiest.

 • Voeg de code direct toe aan het functions.php bestand. Hiervoor heb je een FTP programma nodig en is het wel handig als je een beetje kennis hebt van programmeren. Het nadeel van deze manier is dat je snippets verdwijnen zodra je je WordPress thema update. Een manier om dit te voorkomen is eerst een child theme te maken en de snippets in de functions.php van dit child theme te plaatsen. Bij thema updates blijven je snippets gewoon aanwezig.
 • Installeer de plug-in Code Snippets. Na het activeren van de plug-in zie je in het menu van je dashboard het menu-item Snippets staan. Hier kun je eenvoudig nieuwe snippets toevoegen. Je kunt hierbij kiezen om de snippets voor je hele webshop te laten uitvoeren of alleen voor de backend of voorkant van je webshop. Deze manier van snippets toevoegen is voor iedereen goed uit te voeren.

Nu we weten hoe we snippets aan een WooCommerce webshop kunnen toevoegen is het tijd om enkele snippets met je te delen.

Badge Nieuw! bij nieuwe producten

Bij producten in de uitverkoop zie je al een badge met sale staan. Deze snippet zorgt ervoor dat ook bij nieuwe producten een badge met de tekst Nieuw! verschijnt.

/**
 * @snippet    Badge Nieuw bij nieuwe producten
 * @sourcecode  https://businessbloomer.com/?p=86570
 * @author    Rodolfo Melogli
 * @nl-version	 INNONET - www.innonet.nl
 */
 
add_action( 'woocommerce_before_shop_loop_item_title', 'inno_new_badge_shop_page', 3 );
      
function inno_new_badge_shop_page() {
  global $product;
  $newness_days = 20;
  $created = strtotime( $product->get_date_created() );
  if ( ( time() - ( 60 * 60 * 24 * $newness_days ) ) < $created ) {
    echo '<span class="itsnew onsale">' . esc_html__( 'Nieuw!', 'woocommerce' ) . '</span>';
  }
}

Nog meer WooCommerce snippets