Je bekijkt nu iDeal in je WooCommerce shop

iDeal in je WooCommerce shop

Ik denk niet dat we het belang van iDeal voor webshops nog hoeven te beschrijven. iDeal is inmiddels zo ingeburgerd in Nederland dat een webshop zonder iDeal opzetten zeer onverstandig zou zijn. Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor iDeal? Vaak betaal je als je bij je bank een aansluiting voor iDeal hebt lopen maandelijkse abonnementskosten, opstartkosten en transactiekosten voor elke geslaagde transactie. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer nodig. Er zijn namelijk bedrijven die een iDeal abonnement aanbieden voor een fractie van de kosten die je bij de bank betaalt

Onze ervaring met iDeal in WooCommerce

Steeds vaker worden wij gevraagd of het niet mogelijk is dat er alleen per geslaagde transactie een bedrag betaald hoeft te worden voor een iDeal bestelling. En gelukkig bestaat die mogelijkheid! Wij werken al een paar jaar met een aantal zogenaamde payment service providers. Een payment service provider (PSP) is een organisatie die afspraken heeft gemaakt met de banken en bulk inkoopt voor iDeal betalingen. Dat betekent dat een PSP aangeeft een minimum aantal iDeal betalingen per maand af te nemen bij de banken. Daarvoor kunnen de banken een speciaal tarief aan de PSP’s geven waardoor jij als je via een PSP een abonnement afsluit een beter tarief krijgt.

Hoe gaat een betaling via een PSP?

Als je bij de bank een iDeal abonnement hebt afgesloten, betaalt de klant met een iDeal betaling rechtstreeks op jouw rekening. Schematisch heel simpel: Webwinkel->iDeal betaling->jouw bankrekening. Als je bij een payment service provider een abonnement hebt afgesloten zit er 1 stap tussen die voor jouw klant niet te zien is: Webwinkel->iDeal betaling->jouw rekening bij de PSP->jouw bankrekening. Er zit dus 1 tussenstap bij. Maar het mooie is dat een heel aantal payment service providers elke dag (of elke werkdag) de betaalde bedragen naar je rekening storten.

Welke PSP’s zijn er?

Er zijn meerdere Payment Service Providers in Nederland en het team van INNONET kan vrijwel elke provider koppelen aan je WooCommerce webshop. Enkele Providers waarmee wij goede ervaring hebben:

  • Mollie: via een gratis account kun je naast iDeal o.a. ook Bancontact/Mister Cash, Sofort en PayPal betalingen ontvangen in je webshop. Je tegoed kun je naar keuze dagelijks laten uitbetalen zonder extra kosten. Lees hier meer over onze partner Mollie.
  • MultiSafePay: werkt met een maandelijks abonnement, maar heeft dan wel wat lagere kosten per transactie. Ook MultiSafePay biedt meerdere betaalmethodes en is een zeer betrouwbare partner voor webshops.
  • TargetPay: biedt ook een gratis account om iDeal betalingen te ontvangen. TargetPay biedt tevens betalen per SMS en 0900-nummers aan.
  • Pay.nl

Wat is het voordeel?

De kosten. Heel simpel. Als je je aanmeldt bij een payment service provider als Mollie betaal je een vast bedrag per geslaagde transactie. Maar je betaalt geen abonnementskosten(!) of opstartkosten. Heel duidelijk, heel simpel en voordelig! Voor webshops met meerdere transacties kan MultiSafePay voordeliger zijn. Het is dus slim om e.e.a. goed te berekenen.

INNONET kan elke Payment Service Provider in je WooCommerce webshop installeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Geef een antwoord