Als jij een eigen WooCommerce webshop hebt, weet jij natuurlijk hoe belangrijk het is om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Door actief aan de slag te gaan (en te blijven) met je vindbaarheid , bijv. via SE Ranking zorg je ervoor dat je webshop hoger in de zoekresultaten verschijnt en dus meer mensen jouw website bezoeken. Maar het optimaliseren van de SEO kan soms best lastig zijn, zeker als jij niet over de juiste tools beschikt. Gelukkig kan dat ook anders.

Direct een gratis testaccount aanmaken

SE Ranking SEO Software voor WooCommerce

Wat is SE Ranking?

Daar komt SE Ranking om de hoek kijken. SE Ranking is SEO-software vol mogelijkheden die jou helpt om je SEO-strategie te verbeteren en jouw online zichtbaarheid te vergroten. Met SE Ranking analyseer jij de prestaties van jouw website, houd je jouw concurrenten in de gaten en beheer je de zoekwoorden en backlinks.

SE Ranking biedt veel functies die specifiek zijn ontworpen om de SEO van online winkels te verbeteren. Zelf gebruik ik SE Ranking voor al mijn webshops en websites en heeft dit me al bijzonder veel opgeleverd waar ik in dit artikel ook meer over vertel.

SE Ranking mogelijkheden voor WooCommerce

SE Ranking biedt verschillende functies die specifiek zijn ontworpen om de SEO van online winkels te verbeteren. Hieronder laat ik enkele van de belangrijkste functies zien en hoe jij deze kunt gebruiken voor jouw online winkel.

Zoekwoordonderzoek

Een van de belangrijkste aspecten van SEO is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Met SE Ranking kun jij gemakkelijk zoekwoordonderzoek doen en zoekwoorden vinden die relevant zijn voor jouw producten en diensten. Je kunt zoeken op basis van verschillende criteria, zoals zoekvolume, concurrentie en gerelateerde zoekwoorden.

Als jij bijvoorbeeld een online winkel hebt die iPhone hoesjes verkoopt, kun jij zoeken naar zoekwoorden zoals “rode iPhone hoesjes”, “unieke iPhone hoesjes” en “iPhone hoesjes met telefoonkoord”. Vervolgens gebruik je de zoekwoordanalysefunctie om te zien hoe deze zoekwoorden presteren in zoekmachines en hoeveel concurrentie er is voor deze zoekwoorden.

Concurrentieanalyse

Met SE Ranking kun je ook jouw concurrenten in de gaten houden en zien hoe zij presteren op het gebied van SEO. Je ziet bijvoorbeeld welke zoekwoorden zij gebruiken, hoeveel backlinks zij hebben en hoe zij ranken in zoekmachines.

Door deze informatie te verzamelen, kun jij gerichte SEO-strategieën ontwikkelen om te ontdekken waar je concurrenten gaten laat vallen en dus de kansen voor jou liggen. Als jij bijvoorbeeld ziet dat een concurrent veel backlinks heeft van gerenommeerde websites, kun jij jouw strategie richten op het verkrijgen van vergelijkbare backlinks.

Technische website audit

Naast het vinden van de juiste zoekwoorden en het monitoren van jouw concurrenten, is het ook belangrijk om de technische aspecten van jouw website te optimaliseren voor SEO. Met SE Ranking kun jij een technische website-analyse uitvoeren en zien welke aspecten van jouw website verbetering behoeven. Denk bijvoorbeeld aan snelheidsoptimalisatie, mobielvriendelijkheid en indexeerbaarheid van jouw pagina’s. Ook de kleinere aandachtspunten komen uit de audit naar voren zoals het ontbreken van header tags, dubbele meta descriptions etc.

Door de technische aspecten van je webshop te optimaliseren, kun jij de gebruikservaring van jouw website verbeteren en zorgen dat jouw pagina’s beter worden geïndexeerd door zoekmachines.

Backlinkanalyse

Tot slot biedt SE Ranking ook een backlinkanalysetool waarmee jij kunt zien welke websites naar jouw website linken. Backlinks zijn een belangrijke factor voor het verbeteren van de autoriteit van een website en daarmee de ranking in zoekmachines.

Door de backlinks van jouw website te analyseren, kun jij zien welke sites naar jouw website linken en hoeveel autoriteit deze sites hebben. Op basis van deze informatie kun jij gerichte linkbuildingstrategieën ontwikkelen om meer hoogwaardige backlinks naar jouw website te krijgen.