Als je een WooCommerce webshop hebt, heb je ongetwijfeld nagedacht over de betaalmethodes die je wilt integreren. Als je in Nederland actief bent, is iDeal onmisbaar, maar welke betaalmethodes kies je nog meer. En hoeveel betaalmethodes is eigenlijk het beste om in je webshop te hebben? In dit artikel laat ik je 4 redenen zien waarom je meerdere betaalmethodes in je webshop wilt.

Waarom je meerdere betaalmethodes in je webshop wilt

Lees hier de 4 redenen om op meer dan 1 betaalmethode te vertrouwen voor je webshop.

Verminder niet afgeronde bestellingen

Stel dat iemand in jouw webshop iets wil gaan bestellen, het artikel al in de winkelwagen heeft gedaan, gaat afrekenen, maar niet zijn favoriete betaalmethode ziet. Het kan zomaar een reden zijn om je webshop te verlaten en er nooit meer terug te keren. Op allerlei punten in een webshop verlaten bezoekers deze, maar dit aantal wil je natuurlijk zoveel mogelijk terugdringen. Als mensen tijdens het afrekenproces nog afhaken, heeft dit vaak een goede reden, zeker als ze hun adresgegevens al hebben ingevuld. Door meerdere gangbare betaalmethodes aan te bieden kun je dus het aantal niet afgeronde bestellingen terugbrengen.

Back-up

Het kan zomaar gebeuren dat iDeal tijdelijk niet beschikbaar is. Het gebeurt niet vaak, maar je zult net zien dat iemand wil gaan afrekenen op zo’n moment. Bied jij dan ook vooruitbetaling, Paypal of een andere betaalmethode aan, kunnen bezoekers toch hun bestelling afronden. Let op: het kan ook dat je zelf niet direct merkt dat een betaalmethode niet werkt. Zeker dan is het altijd slim om een andere betaalmethode als back-up te hebben.

Flexibiliteit

Meerdere betaalmethodes aanbieden geeft zowel jou als webshopeigenaar als de klant meer flexibiliteit.

Voorkeur van klanten

Al vele jaren is iDeal in Nederland veruit de meest gebruikte betaalmethode. Onderzoek naar betaalmethodes uit 2016 is ook in 2018 nog actueel, maar nieuwe betaalmethodes winnen wel terrein. Je kunt dan denken aan betaalmethodes om achteraf te kunnen betalen zoals Klarna of Afterpay. Voor klanten geldt dat ze vaak dezelfde betaalmethode vaker gebruiken, zeker als ze vertrouwen in deze betaalmethode hebben. Om dus aan de voorkeur van je klanten te voldoen is het ook slim om meer dan 1 betaalmethode te integreren.

 

Meer over betaalmethodes

Bij het kiezen van een betaalmethode is het belangrijk te letten op de populariteit van de betaalmethode, maar ook op kosten (zowel vast als variabel) en veiligheid. Het toevoegen van een nieuwe betaalmethode in WooCommerce is niet moeilijk, zeker niet als er een up-to-date plug-in beschikbaar is. Betaalproviders als Mollie en Pay maken het je erg gemakkelijk op dit gebied. Als je hier vragen over hebt, helpen wij je graag op weg.