Afgelopen week was het weer tijd voor een grote update van WooCommerce, versie 2.3. Deze versie kreeg de naam Handsome Hippo, omdat het doel was deze nieuwe WooCommerce versie meer gebruiksvriendelijk te maken. Dit merk je aan een andere indeling van de admin van WooCommerce, een meer intuïtieve winkelwagen en een update van de e-mails.

Het is al weer 5 maanden geleden dat een dergelijke grote release van WooCommerce is uitgebracht, het werd dus best weer eens tijd. Belangrijke reden is dat het WooCommerce team probeert geen grote updates uit te brengen in de periode van november tot januari, de hoogtijdagen van de e-commerce en de eigenaren van webshops hebben dan wel andere zaken aan hun hoofd dan het doorvoeren van een update aan WooCommerce. Slim meedenken dus.

Een nieuwe instelling is ook een tracker van het WooCommerce gebruik. Zodra je de nieuwe versie WooCommerce 2.3 installeert krijg je de melding of je akkoord bent dat er data naar WooCommerce wordt verstuurd. Dit betekent uiteraard niet dat je klantgegevens worden doorgestuurd, maar wel kan me zo bijhouden welke functionaliteit veel wordt gebruikt. Op basis hiervan kan dan weer nieuwe functionaliteit worden ontwikkeld. Je bent vrij om deze tracker te gebruiken of niet overigens.

Nog enkele wijzigingen op een rijtje:

  • je kunt kiezen waar je het valutateken wilt plaatsen, links of rechts van het bedrag en zelfs met de optie of er een spatie bij moet of niet
  • het frontend ontwerp is gewijzigd en in plaats van de gradients is nu gekozen voor een simpel ontwerp. Voor thema’s is dit weer eenvoudiger aan te passen.
  • nieuwe manier waarop kortingsbonnen worden verwerkt
  • in de admin is een nieuwe weergave van de WooCommerce instellingen met meer tabs, dus minder lange pagina’s met opties
  • onder instellingen vind je een nieuwe tab Webhooks waardoor het eenvoudiger wordt je webshop te integreren met de services van derde partijen.

Kortom, WooCommerce 2.3 biedt voldoende verbetering om deze update in je webshop door te voeren. Gezien de grootte van de update en de aangepaste bestanden is het wel slim om een back-up te maken van je bestanden en van je database. Het is natuurlijk beter voorkomen dan…

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het updaten naar WooCommerce 2.3? Ik help je graag met deze update, dus mail me gerust even voor vrijblijvende informatie.

Waarom het updaten van WooCommerce belangrijk is? Je leest het in dit artikel.

Geef een reactie