Enkele maanden geleden ben ik gestart met het zelf verkopen op bol.com van het assortiment van iPhoneCompleet.nl. In korte tijd is dit kanaal heel belangrijk voor mij geworden en afgelopen maand kwam ruim 60% van mijn totale omzet via bol.com binnen. Dit succes is niet vanzelf gekomen, ik heb me aangemeld voor de bol.com masterclass van Jia Ruan en deze heeft me heel snel op weg geholpen.

Al eerder schreef ik ook over de affiliate mogelijkheden van bol.com. Wat ik in dit bericht beschrijf is echter iets anders, ik ben nu geen producten van anderen gaan promoten, maar heb mijn eigen assortiment toegevoegd aan de database van bol.com.

Bol.com is een partij met een enorm bereik. Hier kun je direct gebruik van maken zodra je gaat verkopen op bol.com en dit vind ik dan ook direct één van de grootste voordelen. Verderop lees je nog meer voordelen van verkopen op bol.com maar eerst zal ik laten zien hoe je een account aanmaakt.

Beginnen met verkopen op bol.com

Helemaal onderaan de website onder Verdienen op bol.com vind je het linkje naar Verkopen.

verkopen op bol.com

Vervolgens klik je op Zakelijk verkopen. Om zakelijk te kunnen verkopen via bol.com moet je ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Ook moeten je producten voorzien zijn van een EAN code en moet je binnen 8 werkdagen kunnen leveren. Bol.com stelt hoge eisen aan service dus hier moet je je wel bewust van zijn en bereid zijn om deze service te leveren. Je mag bijvoorbeeld geen verzendkosten rekenen en retourneren is ook altijd gratis. Jia Ruan besteedt hier overigens ook de nodige aandacht aan in zijn masterclass.

Zodra je account is goedgekeurd kun je aan de slag. Het toevoegen van je assortiment is niet moeilijk. Je begint met het toevoegen van een EAN code, vaak wordt deze al herkend en wordt de basisinformatie van het product automatisch toegevoegd. Is de EAN code nog niet bekend, dan moet je alle productinformatie zelf toevoegen.

In de bol.com masterclass leer je overigens voornamelijk hoe je nieuwe producten met een nieuwe EAN code toevoegt. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan hoe je de beste producttitel en productomschrijving maakt. Dit vind ik één van de meest leerzame onderdelen van de masterclass.

Hoe start je met de Bol masterclass?

Zelf heb ik eerst een webinar van Jia Ruan gevolgd. Hier heb ik al heel veel informatie geleerd, maar na een tijdje wilde ik nog meer weten. Daarom heb ik toen ook de hele masterclass aangeschaft. Eerlijk gezegd was ik eerst huiverig, maar nadat ik de masterclass heb gevolgd en de tips heb toegepast zijn mijn verkopen zo snel gestegen dat ik het geld snel heb terugverdiend.

Bol Masterclass Kopen

Ik raad altijd aan om eerst zoveel mogelijk te leren van de gratis informatie die Jia Ruan geeft. Dit is namelijk al super waardevol en zoals gezegd kost het niets. Naast het webinar is er ook een lijst met productideeën en leveranciers waar je veel uit kunt halen. Ook deze kun je gratis downloaden. Als je de gratis informatie hebt doorgenomen en je wilt nog meer weten is de Bol Masterclass kopen wat mij betreft wel een goed idee.

Voordelen van verkopen op Bol.com

  • Je bereikt heel veel mensen zonder moeite.
  • Je kunt heel snel je 1e conversies realiseren
  • Bol.com is een betrouwbare naam waar mensen snel geneigd zijn te kopen.
  • Klanten hebben soms niet eens in de gaten dat ze niet rechtstreeks bij bol.com kopen.
  • Via je verkopersaccount kunnen klanten naar je eigen webshop gaan, deze mag je daar gewoon in vermelden.
  • Het systeem werkt supereenvoudig
  • Je kunt gebruik maken van de klantenservice van bol.com

Bestel je de Bol Masterclass via INNONET dan krijg je heel veel extra’s zoals groepscoaching, golden calculator en een leveranciersscript.

Zoals eerder genoemd heeft de Bol Masterclass mij veel nieuwe dingen geleerd over het online verkopen via bol.com en werkt het ook echt voor mijn webshop. Misschien wist jij niet eens dat je als externe verkoper dit platform kunt gebruiken om je eigen producten te verkopen. Het is dan goed te weten dat er inmiddels duizenden verkopers zijn die bol.com gebruiken. De masterclass leert je dan om positief op te vallen in dit oerwoud van verkopers.

Als je meer wilt weten kun je uiteraard ook altijd contact met mij opnemen.

Veel gestelde vragen over Bol Masterclass

Mijn producten hebben geen EAN code. Wat moet ik doen?

Ik heb mijn EAN codes gekocht via www.ean-barcode.nl. Dit werkt heel makkelijk en is snel geregeld.

Wat leer je precies in de Bol masterclass?

Je leert in de masterclass hoe je winstgevende producten vindt en hoe je deze vervolgens aanbiedt op bol.com. Je gaat op zoek naar geschikte producten, krijgt tips hoe je deze voordelig naar Nederland haalt en wat belangrijk is aan de productomschrijving.

Is de Bol.com masterclass echt succesvol?

Er is een Facebook groep en daar heb ik al heel wat succesverhalen gelezen over de masterclass. Het is echt waardevolle informatie die je krijgt. Of het succesvol is, hangt natuurlijk van jezelf af. Ik heb heel veel adviezen toegepast en heb mijn omzet via bol daar maand na maand mee zien stijgen. Ik heb echter nog niet van alles gebruik gemaakt, zo heb ik nog geen voorraad bij bol.com liggen. Dit zijn nog stappen voor de toekomst.

Wat betekent opschalen?

Jia Ruan praat veel over opschalen. Het betekent dat je klein start en met de succesvolle producten snel groeit. Je risico is daardoor beperkt, omdat je klein start en alleen met de winstgevende producten doorgaat. Deze ga je dus opschalen.

Review Bol Masterclass van Jia Ruan
Geschreven door Stephanie

Op zoek naar de meest verkochte producten online? Lees snel verder.