Iedereen kent bol.com en heel veel mensen hebben hier al eens iets besteld. Maar wist je dat er ook een enorm handig partnerprogramma is van bol.com waar je als affiliate kunt aanmelden en vervolgens producten kunt promoten en commissie verdienen? In dit artikel vertel ik je meer over het affiliate netwerk van bol.com.

Website: bol.com Partnerprogramma

Met het partnerprogramma van bol.com kun je leuk geld verdienen. Het grote voordeel is dat bol.com een bekend en betrouwbaar bedrijf is en dat maakt het promoten van producten natuurlijk nog makkelijker. Bovendien is het assortiment van bol.com enorm uitgebreid en dat betekent dat er voor heel veel niches producten te vinden zijn in het assortiment. Het partnerprogramma bestaat uit veel promotiemogelijkheden waarmee je snel aan de slag kunt. In je account kun je ook eenvoudig extra websites toevoegen zodat je meerdere affiliatesites in 1 account kunt beheren.

Promotie via bol.com

Na het aanmaken van je account en inloggen in het partnerprogramma zie je een menu Promomateriaal met 11 opties om de producten van bol.com te promoten:
partnerprogramma bol.com affiliate

Sitebar: persoonlijk vind ik dit een enorm handige optie. Je activeert de sitebar en vervolgens krijg je op bol.com bij alle producten en pagina’s een extra sitebar waar je op kunt klikken en direct een affiliatelink kunt genereren. Dit werkt supersnel en handig. Zelfs voor het type affiliatelink kun je dan nog kiezen en als je meerdere affiliatesites hebt kun je tevens kiezen voor welke site de link gegenereerd moet worden.

Overige opties:

 • Tekstlink
 • Productlink
 • Banners
 • WordPress plugin
 • Open API
 • Bestsellerlijst
 • Zoekwidget
 • Dag- of weekdealbanner
 • Product feed
 • Dag- of weekdeal feed

Met bovenstaande opties heb je voldoende mogelijkheden om mooie affiliatelinks op te zetten.

Rapportages

Naast het promomateriaal vind je ook verschillende rapportages zodat je de resultaten van het programma goed kunt meten. Je kunt zelfs precies zien welke producten zijn aangeschaft via jouw affiliatelink en dat geeft je weer nuttige informatie voor nieuwe links of websites.

Partnerprogramma bol.com in de praktijk

Zelf gebruik ik het partnerprogramma van bol.com voor diverse websites. Op mijn website kinderkoptelefoons plaats ik bijvoorbeeld koptelefoons voor kinderen met een affiliatelink naar bol.com. Ook op mijn blog life-style.nl plaats ik regelmatig berichtjes met affiliatelinks naar bol.com producten. Het aardige is dat je na de eerste verkoop van bol.com €2,50 aan je tegoed krijgt toegevoegd en zo kun je snel een leuk tegoed opbouwen. Vanwege de betrouwbaarheid van bol.com en het onwijs grote assortiment is bol.com zonder twijfel één van mijn meest gebruikte affiliateprogramma’s.

Niche website voor bol.com product maken

Een niche affiliate website maken waarbij je 1 artikel van bol.com promoot kan een goed idee zijn. Allereerst ga je op bol.com op zoek naar een populair artikel dat rond €100,00 kost. Zoek eerst eens ongeveer 5 artikelen en kijk dan welk artikel het beste zoekvolume heeft. Ook vind ik het zelf fijn om een ‘klik’ met het product te hebben, ook al is dat niet perse noodzakelijk. Kijk of je een Exacte Domain Match domeinnaam kunt registreren die goed bij het artikel past. Een voorbeeld van een niche website is mijn website voor de kinderkoptelefoons zoals hierboven vermeld.

Nu ga je aan de slag met artikelen rond het product waarvoor je een website maakt. Zorg voor een aantal artikelen waarin je het product beschrijft, het gebruik ervan etc. Ontbreekt het je aan tijd of inspiratie, vraag dan iemand uit je omgeving of kijk op sitedeals.nl naar een tekstschrijver.

Tenslotte is het nog de uitdaging om bezoekers naar de site te krijgen, daarover heb ik al een artikel geschreven en zal ook nog wel meer info verschijnen op deze site.

Houd zeker ook het partnerblog van bol.com in de gaten, want hier worden vaak handige tips verstrekt voor je affiliate werkzaamheden. Bol.com is voor affiliates echt een actieve meewerkende en meedenkende partij.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Gustavo Woltmann

  Wat een leuk artikel en goed uitgelegd ook! Zelf gebruik ik Bol.com al voor sommige ‘gezondheidsproducten’ en kruiden, maar de advertenties lopen niet zo goed. Welke opties werken het best volgens jouw ervaring?

Geef een reactie