Je bekijkt nu Hoe test ik de snelheid van mijn webshop?

Hoe test ik de snelheid van mijn webshop?

  • Berichtcategorie:Techniek
  • Bericht reacties:1 reactie

De snelheid waarmee je webshop laadt is een hele belangrijke rankingsfactor van Google. Hoe sneller je webshop laadt, hoe blijer Google daarvan wordt en hoe hoger jouw webshop dus in de zoekmachineresultaten verschijnt. Maar niet alleen Google wordt blij van een snelle laadtijd. Ook je bezoekers waarderen dit. Ga maar bij jezelf na, als het telkens een paar seconden duurt tot een pagina in beeld komt, heb je veel sneller de neiging om weg te klikken. Gelukkig heeft Google een handige tool beschikbaar gesteld waarmee je direct de laadtijd van je webshop kunt meten, zowel voor mobiel als voor desktop.

Belangrijk

  • De snelheid van je webshop is afhankelijk van meerdere factoren. Je meet de snelheid van je website op dat moment en dit kan dan ook per keer verschillen. Door de verbeterpunten aan te pakken, mag je er wel van uit gaan dat de laadtijd en dus je score zal verbeteren.

Stappenplan

Stap 1. Ga naar https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Stap 2. Voer de URL van je webshop in die je wilt testen en klik op Analyseren

Stap 3. Nadat de test is uitgevoerd, krijg je een overzicht te zien met de testresultaten en geeft Google direct tips ter verbetering.

Tips

Als je veel afbeeldingen hebt is het verstandig om deze te comprimeren. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar die het comprimeren voor je kunnen doen.

Andere tools om paginasnelheid te meten

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord