Ben jij ook veel tijd bezig met het bewerken van de afbeeldingen in je webshop of website? Verhoog je productiviteit met een image editor, direct als plug-in geïnstalleerd in WordPress en daardoor superhandig. Ontdek WP Paint.

90% van de informatie die mensen zien is visueel. Kortom, het loont de moeite om aandacht aan de afbeeldingen op je website te besteden. Ook voor de productafbeeldingen in je webshop is het enorm belangrijk om afbeeldingen van goede kwaliteit te laten zien. Maar voor je het weet ben je hier uren mee bezig. Tools als Canva hebben veel mogelijkheden, maar kunnen je ook uren in beslag nemen.

WP Paint Image editor voor WordPress

WP Paint is een HTML5 editor die je als plug-in voor WordPress installeert. De plug-in is nog vrij nieuw en maakt het mogelijk om afbeeldingen direct in je mediabibliotheek te bewerken. En er zijn nog echt veel mogelijkheden ook! Wij testten de plug-in en hebben deze gelijk niet meer verwijderd. Kijk maar eens mee…

Na het installeren en activeren van de plug-in ga je in het menu van je WordPress admin naar Media > Bibliotheek. Hier selecteer je een afbeelding. Onder deze afbeelding zie je nu een nieuwe button ‘Edit image using WP Paint’. Klik op deze button en je gaat nu naar de afbeelding met daarbij een uitgebreid menu met opties. Je kunt nu zelfs meerdere lagen aan de afbeelding toevoegen, het formaat aanpassen, kleuren aanpassen en zelfs een gradient over de afbeelding maken.

WP Paint levert zeker een toegevoegde waarde aan je webshop of website als je regelmatig afbeeldingen wilt bewerken.

Andere handige artikelen:

  • Berichtcategorie:Plugins
  • Bericht auteur: