Black Friday en Cyber Monday zijn 2 dagen die ook in Nederland steeds meer aan populariteit winnen. Zeker door het succes van deze dagen in Amerika gaan ook steeds meer Nederlandse webshops met Black Friday aan de slag. Ontdek hier onze Black Friday Online Marketing tips.

Wat is Black Friday?

In Amerika wordt Black Friday beschouwd als de start van het seizoen om kerstinkopen te doen. Het is de vrijdag na Thanksgiving, een vrije dag in Amerika en mensen gaan dan dus nadenken over hun kerstgeschenken. Black Friday wordt trouwens gevolgd door Cyber Monday, nog zo’n dag met hoge kortingen en dan nog meer gericht op webwinkels. Zeker elektronicawinkels zijn vaak erg actief in de promotie van Cyber Monday.

Alhoewel we in Nederland al wel eerder beginnen met decemberinkopen, zeker met het oog op Sinterklaas, is zo’n algemeen weekend met extra kortingen natuurlijk altijd interessant om aan deel te nemen.

Is het ook voor jou interessant om met je WooCommerce webshop actief in te spelen op Black Friday dan vind je hier onze tips.

Wanneer is Black Friday 2023?

In 2023 valt Black Friday op 24 november.

5 Black Friday Online Marketing tips om sales te boosten

  1. Verstuur een e-mail waarin je de aanbiedingen op Black Friday aankondigt
  2. Gebruik je landingspagina voor Black Friday
  3. Zet Social Media in voor je Black Friday campagne
  4. Vraag je klanten om jouw Black Friday deals te promoten in hun netwerk voor extra korting
  5. Voeg een countdown toe aan je webshop

WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts plug-in

Met de plug-in WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts ben je heel flexibel in het maken van kortingsacties. Je hebt letterlijk duizenden mogelijkheden om je producten met korting aan te bieden. Wil jij dus echt actief met Black Friday en Cyber Monday aan de slag, dan is deze plug-in (betaald, via CodeCanyon) dus zeker een aanrader.

Heb je nog voorraad liggen van een artikel dat je graag wilt verkopen, maak er dan een goede Black Friday aanbieding van en ga deze actief promoten. Grote kans dat je een deel van je voorraad kwijt raakt.

Geef een reactie