Op zoek naar business ideeën voor 2019? Wil jij een nieuw bedrijf starten of ben je juist op zoek naar een idee voor een aanvulling van je huidige aanbod? Wij verzamelden een aantal business ideeën die jij zomaar kunt gaan gebruiken, gebaseerd op actuele trends en verwachtingen. Zowel voor e-commerce webshops als voor informatieve websites zijn dit ideeën die in 2019 aan populariteit winnen en waar nog volop kansen liggen voor ondernemers. Ook als je een bedrijf vanuit huis wilt starten waarbij je gebruik wilt maken van affiliate marketing of dropshipping kun je onze ideeën gebruiken.

De business ideeën zijn verdeeld in categorieën:

Athleisure

Volgens Esquire is athleisure de meest populaire trend van 2019. De trend houdt in dat je sportkleding niet meer alleen in de sportschool draagt, maar ook gewoon op straat. De trend is natuurlijk al begonnen in 2018 en zelfs eerder met sneakers waarvan het al heel normaal is om deze te dragen. Maar in 2019 gaat athleisure verder en we zijn dan ook nog lang niet af van mensen die sportkleding dragen. Het is bovendien een trend waarvan niet wordt verwacht dat deze snel zal stoppen en daarmee verandert het van trend wellicht wel in een stijl.

Damesjurken

Net als bovenstaand idee is dit ook een business idee op het gebied van kleding. In 2019 zijn er hele interessante mogelijkheden om een webshop te starten in damesjurkjes. Het zoekvolume naar damesjurkjes is hoger dan het de afgelopen jaren ooit was en dat betekent dat er markt is voor dit kledingstuk.

Bekijk ook eens wat websites met kleding en je zult zien dat jurken vaak hoog genoteerd staan. Ter illustratie zie je hieronder 2 screenshots van de webshops van Wehkamp en Zalando waar jurken prominent op de pagina staan. Ook bij Zalando staat jurken bovenin het menu met damesmode.

Werkkleding

De laatste trend voor 2019 op het gebied van kleding is werkkleding. Er is een constante toename van interesse in werkkleding en het aantal zoekopdrachten online in Nederland. Wil je werkkleding online verkopen dan is het vooral slim om je te specialiseren in een bepaalde niche en je hierin te positioneren als specialist. Denk hierbij aan werkkleding voor specifieke beroepen of aan kleding die een probleem oplost, zoals werkschoenen voor mensen met voetklachten.

Aan de slag met een WooCommerce webshop? Wij bouwen ‘m graag voor je! Neem even contact op voor alle mogelijkheden.

Draadloze oordopjes

Afgelopen jaar zagen we ineens de draadloze oordopjes overal verschijnen. Deze markt zal naar verwachting blijven groeien de komende jaren. Hoog in de markt zijn de draadloze oordopjes van Apple, maar ook steeds meer goedkopere merken komen op de markt. Zie ook onderstaand screenshot waarin de enorme groei in zoekopdrachten goed zichtbaar is.

Er zijn volop mogelijkheden om draadloze oordopjes te verkopen. Je kunt op een affiliate site promotie maken bijvoorbeeld d.m.v. een review. Ook kun je de oordopjes verkopen via dropshipping of natuurlijk je eigen voorraad inkopen en de oordopjes dan in je eigen webshop plaatsen.

Power banks

De power banks hebben vooral in de tijd van Pokemon Go heel veel bekendheid verworven. Maar waar Pokemon Go daalde in populariteit bleven de powerbanks onverminderd populair. Niet zo vreemd, want onze mobiele apparaten moeten altijd en overal stroom hebben. Zeker ook onderweg zijn power banks een prima oplossing. Power banks kunnen een mooie aanvulling op een bestaand assortiment zijn, maar er zijn ook nog genoeg mogelijkheden om er een nieuwe webshop mee te starten waarbij je je specialiseert in deze markt.

Smart watches

In 2018 zijn er wereldwijd al 141 miljoen smart watches verkocht. Niet zo gek dat hier ook veel markt in Nederland voor bestaat. Maar deze markt zal naar verwachting nog verder gaan stijgen de komende jaren. Smart watches zijn zoveel meer dan zomaar een horloge en daarom zullen ze snel belangrijk worden. Je kunt zelf smart watches gaan verkopen, of gebruiken maken van affiliate mogelijkheden. En vergeet ook zeker de accessoires voor smart watches niet. Hierbij kun je denken aan opladers en vooral ook smart watch bandjes.

Huisbeveiliging

Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. Niet zo vreemd dat beveiliging van woningen een goede trend is om op in te spelen met je bedrijf. Ook met de toename van smart producten wordt deze markt steeds interessanter met bijvoorbeeld camera’s bij woningen en alarmsystemen die via de smart phone bediend kunnen worden. Ook in 2019 zal deze markt verder groeien met nieuwe producten en toepassingen waardoor er veel mogelijkheden zijn voor webshops en affiliate sites.

Vergroot de kans op gratis bezoekers in jouw webshop? Meld je nu aan voor onze gratis SEO-tips, speciaal voor webshops.

Keto

Het Keto-dieet is een trend waar je zeker nu op mee moet liften. Het Keto-dieet is momenteel ontzettend populair en biedt dan ook volop kansen, zeker voor affiliate websites die het aanbod van anderen aanbieden. Er zijn dan ook ontelbaar veel mogelijkheden om je webshop of website onder de aandacht van potentiële klanten te brengen waarbij social media zeker heel belangrijk zijn. Op Paypro is bijvoorbeeld een interessant Keto-programma te vinden dat erg succesvol is. Bekijk ook in Google Trends hoe snel de zoekterm Keto populair is geworden.

Baardverzorging

Een belangrijke niche markt waar nog veel kansen liggen is de niche van baardverzorging. Zo’n 39% van de mannen heeft een baard en is dus een potentiële klant van baardverzorgingsproducten. Je kunt deze markt nog volop instappen, hier zijn nog genoeg interessanten kansen. Het is wel belangrijk dat je feeling met de markt hebt zodat je authentiek bent in de producten die je verkoopt of aanprijst. Ontwikkel een eigen label op het gebied van baardverzorging of ga aan de slag met dropshipping. Er zijn zeker mogelijkheden in deze leuke nichemarkt.

HIIT

HIIT heeft alles te maken met fitness en kent dan ook een continu groeiende populariteit. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Je kunt de populariteit van HIIT bijvoorbeeld gebruiken op een affiliate site waarin je trainingsvideo’s toont en gerelateerde producten verkoopt. Er is veel concurrentie in deze markt dus het is lastig om bezoekers naar je website te trekken. YouTube en Instagram bieden hierin zeker wel mogelijkheden.

Reiskoffers

We gaan met z’n allen steeds meer op vakantie en reiskoffers en -tassen winnen daardoor ook steeds meer aan populariteit. Het is bovendien een prima product om online te verkopen. Naast de trends van koffers en tassen kun je dit natuurlijk ook uitbreiden met gerelateerde artikelen die handig zijn om mee te nemen op reis waardoor dit een trends is met heel veel mogelijkheden.

Tassen

Als aanvulling op de bovenstaande koffers en reistassen is er ook meer vraag online naar tassen. Dit zijn niet alleen damestassen, maar juist ook tassen voor heren. Speciaal aandacht voor de tasjes met een trekkoord en linnen tasjes met leuke teksten en afbeeldingen. Deze goedkope tasjes zijn momenteel erg populair en zien we al veel terug op social media. Een webshop starten in deze soort tasjes kan dan ook zeker de overweging waard zijn.

Honden

De beste vriend van veel mensen is hun hond en het is dan ook niet vreemd dat hier ook veel geld aan wordt uitgegeven. Bovendien verandert deze trend steeds meer en kopen we ook meer luxe artikelen voor honden. Het is niet gek dat accessoires voor honden stijgen in populariteit en online liggen hier ontzettend veel mooie kansen. Je kunt de hondenbezitters bereiken via YouTube, influencers en social media en ze vervolgens naar je webshop of website brengen. Hier kun je zelf artikelen verkopen maar ook trainingen en e-books over honden aanbieden.

Aan de slag met de business ideeën voor 2019

In dit bericht heb je business ideeën voor 2019 gevonden. Zoek jij een goed idee voor een bedrijf dan kunnen onze ideeën je wellicht inspiratie geven. In het bericht heb je gelezen over zaken als starten met een eigen webshop, affiliate sites en dropshipping. Wil je hier meer over weten, dan ben je bij Innonet aan het juiste adres. Wij helpen je graag vanaf het begin door mee te denken over je plannen, het realiseren van je nieuwe site en natuurlijk de coaching om het project tot een succes te maken.

Meer info? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op.

Ook interessant om te lezen:

  • Berichtcategorie:E-commerce
  • Bericht auteur: