Anno 2023 is het starten van een webshop nog steeds heel populair. Helaas moeten we tegelijkertijd constateren dat heel veel webshops binnen 2 jaar weer sluiten omdat het verwachte succes is uitgebleven. Naast hard werken aan je webshop heb je nog iets nodig dat het succes van jouw webshop bepaalt. En dat is het kiezen van de juiste niche!

In dit bericht helpen we jou bij het kiezen van een niche voor je webshop. Daarom vermelden we hier de meest verkochte producten online in 2023. Natuurlijk zijn het allemaal producten met veel concurrentie en een groeiend aanbod, maar omdat er ook meer en meer vraag naar deze meest verkochte producten is, zijn er ook voor jouw nieuwe webshop nog voldoende kansen.

meest verkochte producten online

Dankzij de Affiliate Marketing Revolutie maakte ik met mijn webshops echt een kickstart. Ook voor jou is dit mogelijk. Lees snel verder.

Stephanie – Eigenaar INNONET

Bekijk onderstaande producten en denk creatief na. Hoe kun jij de markt met jouw aanbod betreden? Wat kan jou onderscheidend maken? Ik ben van mening dat elke webshop succesvol kan zijn, zelfs met een beperkt budget, maar het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Deze keuze begint met het kiezen van het juiste product.

1. Mode (fashion)

Mode en accessoires zijn wereldwijd de meest verkochte producten online. In bijna elk land ter wereld zorgen webshops op het gebied van fashion en mode voor een groot deel van de online omzet.

Wil jij een webshop in mode of accessoires beginnen? Zorg dan dat je binnen dit segment een goede niche kiest. Kies bijvoorbeeld een fashion style of een bepaald type product. Bovendien kun je je risico beperken door te kiezen voor een affiliate webshop of voor dropshipping. In beide gevallen loop je veel minder risico, ook al zul je ook minder opbrengst hebben per verkoop.

2. Vakanties / Vrije tijd

De recreatie heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en is hiermee een populaire online markt geworden. Vakanties, vliegtickets, maar ook dagtrips worden voor een groot deel online geboekt.

Evenals in de mode wordt de markt voor vakanties gedomineerd door grote spelers. Het zal als nieuwe webshop niet eenvoudig zijn om hier een marktaandeel in te verwerven, zeker als je geen gigantisch marketingbudget tot je beschikking hebt. Ook hier is het dus zaak om je te specialiseren en dat kan echt ver gaan. Zorg bijvoorbeeld voor een website waarin je alleen reizen voor een hele specifieke doelgroep aanbiedt of je juist richt op een bepaalde regio of stad. Door je hierin te laten zien als expert kun je op basis van jouw autoriteit zeker een verschil maken en een rol gaan spelen binnen jouw niche.

3. Technische producten

Hoog op de lijst van meest verkochte producten online in 2019 zijn de technische producten. Denk dan aan computers, tablets, smartphones, printers etc. Als je een webshop met technische producten start, zul je hoogstwaarschijnlijk geen zelfgemaakte producten gaan verkopen. Ook het aanhouden van een eigen voorraad is bij technische producten vaak riskant.

Toch kan de markt voor technische producten ook weer interessant zijn voor nieuwe webshops en dan met name als je aan de slag gaat met een affiliate webshop. Combineer in deze affiliate webshop informatieve content met reviews over de producten en zorg voor een continue groei in de aanwezige content. Via de affiliate links zul je merken dat er steeds meer verkopen worden gemaakt.

4. Tweedehands producten

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. Tweedehands producten behoren dan ook nog steeds tot de meest verkochte producten online. Een website als Marktplaats is hierin uiteraard erg belangrijk. Tweedehands verkopen vinden plaats in alle lagen van de bevolking dus je potentieel is hiermee zeker groot genoeg.

Als je aan de slag wilt met een webshop in tweedehands producten zal de eerste uitdaging liggen in het vinden van voldoende aanbod voor je webshop. Je kunt hiervoor allerlei manieren bedenken, maar je kunt ook zelf een platform maken waarin anderen hun tweedehands producten kunnen verkopen.

De markt in tweedehands producten is nog altijd groeiende en daarmee zeker interessant voor startende webshops.

5. Online cursussen

De markt voor online cursussen groeit enorm en biedt ook voor webshops veel kansen. We gaan steeds meer naar een wereld waar het diploma niet meer zo belangrijk is, maar de inhoud van wat je leert des te meer. Er zijn inmiddels voor zoveel niches online cursussen dat dit ook steeds normaler wordt en een online cursus biedt ook zeker veel voordelen.

6. Boeken en muziek

De markt voor boeken en muziek is een lastige markt, maar toch nog altijd populair en daarmee op de 5e plek van deze lijst met meest verkochte producten online. Ook in deze niche zou je kunnen overwegen om als affiliate te starten. Dankzij platforms als iTunes en Spotify behoren boeken en muziek nog in de top van meest verkochte producten, maar zeker de gedrukte boeken zullen minder populair gaan worden. Of deze producten dus in de top 5 blijven staan, is maar zeer de vraag. Is het verstandig om een webshop te starten in boeken of muziek? Ook hier geldt dat je in een niche nog een verschil kunt maken, maar dit zal een lastige uitdaging worden.

Als ondernemer kun je snel aan de slag in deze markt. Aan de ene kant liggen er kansen in het zelf aanbieden van een online cursus. Hiermee verkoop je als het ware je eigen kennis in de vorm van digitale content, zoals tutorials of video. Ook kun je de online cursussen van anderen gaan verkopen. Hier komt dan ook het affiliate model weer om de hoek kijken.

meest verkochte producten online

Lees meer over actuele trends in e-commerce op Emerce >>

Wil je een webshop starten met één van bovenstaande meest verkochte producten online?

Het antwoord op deze vraag zou logischerwijs ja zijn, want de populariteit van deze markten zal voor een grote vraag zorgen. Echter moet je je ook bewust zijn van de concurrentie, vaak van grote spelers in de markt met enorme marketingbudgetten. Voor elk van de bovenstaande productgroepen denk ik dat er vooral kansen liggen in het specialiseren in een nichemarkt binnen de productgroep.

Wil je eens met mij van gedachten wisselen over een idee dat je hebt? Ik denk graag met je mee. Ook als je een webshop wilt starten, kun je altijd contact met mij opnemen.