Je bekijkt nu WordPress theme: Twenty Fourteen

WordPress theme: Twenty Fourteen

 • Berichtcategorie:Design
 • Bericht reacties:2 Reacties

Elk jaar publiceert WordPress een nieuw thema bij een nieuwe update en zo werd het standaard thema voor WordPress in 2014: Twenty Fourteen. Dit thema is een magazine thema, wat inhoudt dat de inhoud van je blog als een magazine kan worden weergegeven.  Twenty Fourteen biedt veel mogelijkheden en we bespreken graag de opties zodat je zelf ook kunt ervaren hoe je Twenty Fourteen optimaal kunt inzetten. [Bekijk hier de WordPress demo van Twenty Fourteen]

Wij hebben zelf de website www.mijnhayday.nl aangepast naar Twenty Fourteen. Bekijk dus het resultaat, we zijn overigens ook benieuwd naar andere (liefst Nederlandstalige) sites met Twenty Fourteen als thema. Laat ze dus gerust in de reacties achter!

Kleuren aanpassen van Twenty Fourteen

Standaard is de hoofdkleur van het thema zwart met groen als accentkleur. Onze eerste wens was het aanpassen van deze kleuren. Helaas is dit niet standaard mogelijk in het thema, maar kun je een extra plugin downloaden. Als je deze plugin hebt geïnstalleerd kun je de accentkleur, contrastkleur en achtergrondkleur aanpassen via de Theme Customizer.

Kies de lay-out van de homepage

Twenty Fourteen biedt je de keuze uit een grid lay-out of slider lay-out op je homepage. De grid lay-out zet boven de site 6 vakjes waarin speciaal geselecteerde artikelen komen te staan. Natuurlijk ideaal voor een magazine site waarbij je speciale artikelen wilt uitlichten. Wil je liever een slider op de homepage, dan kies je de slider lay-out.

De keuze voor lay-out maak je onder Uitgelichte inhoud in de Theme Customizer. Kies je de grid lay-out dan kun je hier ook de tag vermelden die ervoor zorgt dat een bericht op de homepage komt te staan. Standaard is dit de tag featured. Elk bericht in je blog waaraan je dan bij tags featured invult, verschijnt op de homepage.

Ideale afmetingen voor afbeeldingen

Zelf vind ik het altijd prettig een overzichtje te hebben met de ideale afmetingen voor afbeeldingen binnen een thema. Bij Twenty Fourteen is dit zeker nuttig, want het zorgt ervoor dat het thema er op z’n best uitziet als je alle afbeeldingen in het juiste formaat gebruikt.

 • De breedte van het tekstvak met content  is 474 px
 • Featured images zien er het beste uit met een breedte van minimaal 1038 px
 • De linkerbalk heeft een breedte van 162 px
 • De sidebar die op content pagina’s (dus niet de homepage) zichtbaar is heeft een breedte van 306 px
 • Widgets in de footer zijn 255 px breed
 • De ideale afmeting voor een header image is 1260 px breed en 240 px hoog

 

Heb je WordPress, maar is jouw site nog gebaseerd op een ouder thema, bijvoorbeeld 2012 of 2013, zorg dan dat WordPress up-to-date is en je vindt het thema Twenty Fourteen onder Weergave > Plugins. Je kunt Twenty Fourteen nu activeren.

Handige links bij WordPress Twenty Fourteen

 • Download het thema (meestal zul je het thema standaard in WordPress hebben staan)
 • Fourteen Colors
 • Fourteen Extended (voegt veel opties toe, maar niet zo heel overzichtelijk – na installatie te vinden onder de Theme Customizer)
 • Styles: TwentyFourteen (je hebt ook de Styles plugin nodig om deze plugin te kunnen gebruiken – geeft o.a. opties om lettertypes te kunnen wijzigen)

Er valt nog veel meer te ontdekken binnen het thema Twenty Fourteen en het thema is dan ook voor een grote variëteit aan websites te gebruiken. Wil je meer informatie over het gebruik van Twenty Fourteen op jouw website of heb je hulp nodig bij het goed configureren van het thema? Aarzel niet contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ik gebruik ook de twenty fourteen thema. Echter krijg wel reacties van gebruikers over de grootte van de “plaatjes in de carrousel op tablets en smartphones.. Weet nog niet goed wat daar mee te doen.

  Gr

  Remco

 2. Hallo, wil de volle breedte van de site benutten. Ik zou hem graag flexibel willen hebben, zodat hij op een breedbeeld laptop goed te zien is maar ook op een tablet of op een gewone pc. Hoe kan ik dit aanpassen ?
  Vast bedankt voor je reactie.
  Groeten,
  Jan

Geef een antwoord