Je bekijkt nu Handige WooCommerce blogs

Handige WooCommerce blogs

  • Berichtcategorie:WooCommerce

Wil je meer weten over WooCommerce en je webshop steeds verder professionaliseren? Dan zijn er naast dit blog van Innonet nog vele andere WooCommerce blogs waar je informatie kunt vinden. In dit artikel zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

Officieel WooCommerce blog

officieel-woocommerce-blog

Ik gebruik dit blog regelmatig voor inspiratie en om op de hoogte te blijven van het laatste WooCommerce nieuws. De artikelen zijn vooral ter inspiratie en niet direct technisch van aard. Het blog gaat regelmatig op interessante thema’s in, zoals dit artikel over 4 KPI’s voor een winstgevende webshop.

Business Bloomer

business-bloomer

Het blog op Business Bloomer bevat volgens mij de grootste verzameling met artikelen over WooCommerce op het internet. Er worden thema’s besproken en veel stukjes code gedeeld die de functionaliteit van je webshop verbeteren. Bij heel wat zoekopdrachten van mij scoort Business Bloomer hoog en deze mag dan ook echt niet ontbreken in dit lijstje. Ik vond bijvoorbeeld de tip hoe je zelf filters kunt maken voor het WooCommerce productoverzicht heel handig.

Remi Corson blog

remi-corson-woocommerce

Remi Corson werkt bij WooThemes en kent WooCommerce dan ook op zijn duim.  Op zijn blog van Remi Corson vind je doan k heel veel interessante artikelen over WooCommerce. Ik kende het blog niet tot ik op zoek ging naar blogs voor dit artikel, maar vanaf nu zal ik dit blog vaker bekijken voor informatie. Op het blog vind je ook een aantal gratis WooCommerce plug-ins die soms net handig kunnen zijn zoals de Advanced User Search plug-in.

CommerceGurus

commercegurus-woocommerce

Op het blog van CommerceGurus is een aparte categorie voor berichten over WooCommerce. Van de vraag of image sliders wel werken op e-commerce sites tot tips over het updaten van WooCommerce, je vindt hier een grote diversiteit aan artikelen. Mijn favoriet: How to troubleshoot WordPress Problems.

WPBeginner

WPBeginner-WooCommerce

De website WPBeginner bevat zoveel artikelen over WordPress en WooCommerce dat je er heel wat tijd kunt doorbrengen. Meestal kom ik op de site via een zoekopdracht in Google. De zoekfunctie van de site zelf vind ik minder duidelijk. WPBeginner deelt heel veel info zoals de 48 beste WooCommerce thema’s voor 2018.

WCommerce

wcommerce-woocommerce-blog

De enige Nederlandstalige WooCommerce blog in dit rijtje is wcommerce.nl. Helaas wordt deze site momenteel niet meer actief onderhouden en dateert het laatste blog van februari 2017. Toch kun je via deze site nog heel veel handige informatie vinden over WooCommerce.

Themelocation

themelocation-woocommerce

Op Themelocation vind je vooral technische scripts die je webshop kunnen verbeteren. Allerlei vragen van WooCommerce gebruikers worden beantwoord middels handige blogs en dit levert inmiddels een zeer waardevol blog op. Je zult zien dat elk blog begint met How to… en dit maakt dan ook direct het doel van dit handige blog duidelijk.

Patrick’s Programming Blog

Het Patrick’s Programming Blog vind je op Speakinginbytes.com en hier wordt door Patrick informatie gedeeld over WooCommerce. Er is bijvoorbeeld een handig blog met tips als je video’s wilt verkopen via je WooCommerce webshop.