Let op, want deze periode MOET je knallen met je webshop. Afgelopen zaterdag kwam Sint weer aan in ‘t land en het blijkt dat Sinterklaas ook dit jaar weer voor veel extra omzet bij de Nederlandse webwinkels zorgt. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL. Leden van de belangenvereniging verwachten dat de online bestedingen 25% hoger komen te liggen dan in een reguliere week. Hiermee komt het groeipercentage ongeveer overeen met dat van vorig jaar.

Hele artikel lezen

We beginnen het topseizoen voor e-commerce komend weekend met Black Friday en Cyber Monday. Hier kun je volop stunten met goede actieprijzen. Direct daarna moet je echt zorgen dat je webshop klaar is voor Sinterklaas. Dus kunnen mensen hun bestelling in laten pakken, geef je al cadeautips op je site en heb je voldoende op voorraad van je best-sellers. Deze en nog veel meer dingen moet je goed op orde hebben. Ook je e-mailmarketing kan van start gaan, dus zorg dat je nieuwsbrieven alvast zijn voorbereid. Dat geldt natuurlijk ook voor je social media berichten. Door je nu alvast goed voor te bereiden, kun je straks tijdens de drukke periode volop richten op alle gebeurtenissen die je niet had kunnen voorzien.

Natuurlijk wens ik je een supergoed seizoen toe met een recordomzet niet alleen voor de grote jongens op e-commerce gebied, maar juist ook voor die kleinere niche shops. Wil je meer weten over SEO voor je WooCommerce webshop, meld je dan aan voor ons online programma WooCommerce Academy waar je heel veel interessante modules vindt voor iedereen met een WooCommerce webshop.

Geef een reactie