[UPDATE 2022] Als je net gaat beginnen met affiliate marketing ben je wellicht op zoek naar winstgevende affiliate niches om je aanbod in op te bouwen. Als je het mij vraagt, is er voor vrijwel elke markt wel een goed affiliate aanbod samen te stellen. Toch hebben sommige markten wellicht meer kans op een goede score. Daarom in dit bericht een aantal niche affiliate branches waar goede resultaten mee te behalen vallen.

Wil jij vooral weten hoe je een affiliate webshop kunt (laten) starten. Klik dan hier voor meer informatie.

Aandachtspunten bij het starten van een niche affiliate site

 • Controleer of er voldoende zoekvolume is op relevante zoektermen
 • Kies een niche met producten rond de 150 euro.
 • Kies een niche waarmee je zelf affiniteit hebt
 • Zoek een product met een wederkerend commissiemodel, zoals bij abonnementen. Je blijft dan continu verdienen in plaats van een eenmalige commissie.

1. Gezondheid

Vaak zijn mensen wel bereid geld te geven als het gaat om hun gezondheid. Je kunt hierbij denken aan winstgevende affiliate niches voor diëten, stoppen met roken en medische problemen. Als je bijvoorbeeld naar PayPro gaat, zie je dat er enorm veel aanbod is van digitale producten op het gebied van gezondheid. Dit geldt ook voor fysieke producten is er veel markt. Bij Tradetracker zou je kunnen aanmelden voor de campagne van drogist.net en een specifiek product kiezen waar je een website omheen bouwt. Ook dit kan je leuke conversies opleveren.

2. Hobby

Naast gezondheid geven mensen ook graag geld uit aan online producten die met hun hobby te maken hebben. Fotografie, handwerken, klussen of muziekles zijn populaire niches waarvoor je ook weer bij PayPro de nodige digitale producten vindt. Nummer 1 in PayPro is bijvoorbeeld heel lang Freds Bouwtekeningen geweest waarmee je bouwtekeningen van steigerhoutproducten kunt downloaden. Ook abonnementen voor hobbysites zijn populair en kunnen je leuke inkomsten bezorgen.

3. Affiliate programma’s met hoge uitbetalingen

In Nederland kom je ze nog niet zo heel vaak tegen, maar af en toe stuit je op een affiliate programma dat je wel €200,- per conversie kan opleveren. Het kan de moeite zijn om je eens te verdiepen in zulke programma’s want met dezelfde moeite kun je veel hogere uitbetalingen krijgen. Vind je een goed programma dan leer je de betekenis van winstgevende affiliate niches pas echt!

4. Huisdieren

Hondenbezitters zijn zeker bereid een cursus aan te schaffen die ze precies vertelt hoe ze moeten omgaan met hun hond en hondenvoer online bestellen is ook net zo makkelijk. Kortom, mensen met huisdieren geven geld uit aan hun huisdier en jij kunt in deze markt springen met jouw affiliate aanbod. Zelf heb ik niets met huisdieren en ik heb dan ook geen enkele site op dit gebied, want ik vind het zelf belangrijk feeling te hebben met een affiliate aanbod, maar er zijn genoeg mensen die hier dus wel iets mee kunnen. Ook voor de huisdieren geldt weer dat het aanbod bij PayPro heel leuk is.

5. Zakelijk

Ook voor de zakelijke markt kan het interessant zijn om handige affiliate sites op te zetten. Neem dit blog dat ik uiteraard gebruik om mijn kennis op het gebied van affiliate marketing te delen, maar ook om de supertoffe en écht leerzame Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te promoten. Als jij een leuke niche weet voor de zakelijke markt kan dit je zeker conversies opleveren, omdat ondernemers nou eenmaal ook niet alles zelf weten en daarom echt wel openstaan voor kennis van anderen. Een online cursus, e-book of een fysiek boek kan daarom heel goed gepromoot worden door affiliates.

Winstgevende affiliate niches 2022

Tot slot

Ga jij aan de slag met een affiliate aanbod in één van bovenstaande niches? Of kies je juist een heel andere markt? Ik ben heel benieuwd wat jouw website is en waarom je hiervoor hebt gekozen. Laat je het hieronder bij de reacties weten? Vergeet niet dat er altijd winstgevende affiliate niches zijn en ook steeds weer nieuwe niches ontstaan.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Gustavo Woltmann

  Bedankt voor dit artikel, als beginnende in de wereld van de affiliate kan ik alle hulp en tips gebruiken 🙂
  Ikzelf ben vooral bezig met gezonde voeding, natuurgeneeswijzen en reizen. Die passen volgens mij in de categorie gezondheid en hobby, dus dat is al een goed begin.

  Je spreekt over affiliate programma’s met een hoge uitbetaling, in welke niche zitten die dan? Als het gaat over uitbetalingen van honderden euro’s, dan gaat het toch om producten die erg duur zijn in aankoop (en dus een beperkt publiek hebben)?

Geef een reactie