In dit artikel lees je meer over GA4 instellen in WooCommerce. Als eigenaar van een WooCommerce webshop is het belangrijk om je websiteverkeer te meten en te analyseren. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen over je online marketingstrategie en de prestaties van je webshop te verbeteren. Waarschijnlijk heb je hiervoor Google Analytics geïnstalleerd in je webshop, maar heb je ook GA4 al geïmplementeerd?

GA4 instellen in WooCommerce

5 redenen om over te stappen op GA4

Eigenlijk zijn deze redenen overbodig, want vanaf juli 2023 is GA4 nog de enige meetmethode voor je webshop en overstappen is dus essentieel om te zien hoeveel bezoekers je site krijgt.

 1. Vanaf juli 2023 vervalt de huidige versie van Google Analytics (Universal Analytics).
  Google heeft aangekondigd dat het GA4 de standaard zal maken voor Google Analytics en de ondersteuning voor de oudere versie (Universal Analytics) zal beperken vanaf juli 2023. Door over te stappen op GA4 ben je dus klaar voor de toekomst en voorkom je dat je later tegen problemen aanloopt.
 2. Verbeterde tracking van gebeurtenissen
  Met GA4 kun je gemakkelijk belangrijke gebeurtenissen bijhouden, zoals aankopen, toevoegingen aan winkelwagentjes en afrekeningen. Dit helpt je om beter inzicht te krijgen in het gedrag van je klanten en de prestaties van je webshop te verbeteren.
 3. Meer inzicht in gebruikersgedrag
  GA4 biedt uitgebreidere gebruikersanalyse, waardoor je inzicht krijgt in de verschillende stappen die gebruikers op je website zetten. Zo kun je beter bepalen waarom sommige gebruikers afhaken en wat je kunt doen om dit te verbeteren.
 4. Verbeterde integratie met andere Google-producten
  GA4 is beter geïntegreerd met andere Google-producten, zoals Google Ads en Google Search Console. Dit maakt het gemakkelijker om je online marketingstrategie te optimaliseren en te verbeteren.
 5. Beter zicht op gegevens via verschillende apparaten en kanalen
  Met GA4 kun je het gedrag van een individuele gebruiker volgen, zelfs als ze verschillende apparaten en kanalen gebruiken om je webshop te bezoeken. Dit helpt je om een ​​beter begrip te krijgen van het volledige traject van je klanten en hun interacties met je webshop, waardoor je betere beslissingen kunt nemen over je marketingstrategie en je conversies kunt verbeteren.

Hoe maak je de overstap naar GA4?

Als je momenteel gebruik maakt van Universal Analytics, kun je gemakkelijk overstappen naar GA4 door een nieuw GA4-property aan te maken en de code op je website te installeren. Het is belangrijk dit snel te doen en nu al te starten met het verzamelen van data via GA4 zodat je voorbereid bent op het moment dat Universal Analytics stopt met de metingen.

 • Ga naar Google Analytics (https://analytics.google.com/) en log in op je account
 • Ga naar Beheer en klik in de middelste kolom op de blauwe knop Property maken
 • Doorloop alle stappen tot je in de laatste stap je stream en daarbij het metings-id ziet staan
 • Dit is de code die op je website moet worden toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld via Google Tag Manager of de Google Site Kit plug-in.

Nu GA4 instellen in WooCommerce

Als eigenaar van een WooCommerce webshop is het belangrijk om je websiteverkeer te meten en te analyseren. Door over te stappen op GA4 kun je betere gegevens verzamelen en meer inzicht krijgen in het gedrag van je klanten. Bovendien zorgt de verbeterde integratie met andere Google-producten ervoor dat je je online marketingstrategie kunt optimaliseren. Ten slotte is het belangrijk om toekomstbestendig te zijn en over te stappen voordat GA4 de standaard wordt.

Natuurlijk help ik jou hier graag bij. Wil jij GA4 laten installeren in jouw WooCommerce webshop neem dan contact met mij op. Voor het eenmalige bedrag van €75 zorg ik dat GA4 is ingesteld en ontvang je tevens een handleiding hoe je GA4 kunt gebruiken.

Veelgestelde vragen over GA4 en WooCommerce

Kun je in GA4 ook e-commerce meten?

Jazeker, dit is een essentieel onderdeel van GA4. Je ziet de conversies terug onder Rapporten > Online Verkoop stimuleren > E-commerceaankopen.