Plug-in: WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Het uitgangspunt van WooCommerce is online verkopen en het is dan ook geen boekhoudkundig of administratief programma. Toch is het wel handig als je direct vanuit WooCommerce facturen kunt meesturen of printen van je bestellingen. Gelukkig is daarvoor een handige plug-in beschikbaar: WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

De plug-in is gratis te downloaden en biedt dan al heel veel functionaliteit. Naast facturen kun je bijvoorbeeld ook pakbonnen maken van de bestellingen. Ook een voordeel is dat de bestellingen via de plug-in factuurnummers krijgen.

Je kunt ook nog uitbreiden naar een betaalde versie. Het grote voordeel daarvan is dat je dan ook creditnota’s kunt maken en de facturen in je eigen lay-out kunt opstellen. De plug-in is gebouwd door een Nederlands bedrijf en heeft al meer dan 100.000 installaties wat ik niet zo vreemd vind, want het is een plug-in met veel toegevoegde waarde.

Kenmerken van de WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips plug-in:

  • Verstuur automatisch een PDF factuur als bijlage bij WooCommerce e-mails. Je kunt zelf kiezen bij welke e-mail je de factuur wilt toevoegen
  • Download de PDF Factuur / Pakbon vanaf het overzicht met bestellingen
  • Maak PDF Facturen / Pakbonnen aan in bulk. Selecteer alle bestellingen en kies boven in het scherm in de dropdown voor PDF factuur. Je maakt nu in 1 handeling meerdere facturen aan.
  • Volledig aan te passen HTML/CSS factuursjablonen
  • Stel opeenvolgende factuurnummers in, volgens je eigen format
  • De klant kan facturen zelf downloaden als hij is ingelogd in zijn account

Als je de plug-in hebt geïnstalleerd, zie je een nieuw menu-item onder WooCommerce, namelijk PDF Facturen. Hier kun je de instellingen goed zetten, zoals je eigen logo en adresgegevens toevoegen. Onder de tab Documenten klik je op Factuur en dan kun je instellen wanneer een klant een PDF factuur ontvangt. Ook belangrijk is om het factuurnummer hier goed in te stellen. Onder het tabje Status vind je nog wat technische instellingen die je in principe nooit nodig hebt.

Deze plug-in gebruiken om facturen of pakbonnen te maken voor je WooCommerce webshop?

  • Berichtcategorie:Plugins
  • Bericht auteur: