Een eerste testversie van WordPress 4.1 is vorige week verschenen. Op dit moment wordt deze versie nog niet live gebruikt, maar is de testversie uitgebracht om de laatste bugs eruit te halen. Een leuk nieuwtje voor WordPress 4.1 is dat er weer een nieuw thema in wordt gelanceerd: Twenty Fifteen. Dit thema is responsive en ziet er vrij simpel uit, maar is daardoor wel weer een mooie basis om te gebruiken voor het ontwikkelen van een eigen thema.

Naast een nieuw thema bevat WordPress 4.1 Distraction Free Writing; een manier om zonder afleiding je berichten te kunnen schrijven. Je ziet dan dus alleen het tekstveld zonder alle velden eromheen. Handig als je een lang bericht aan het schrijven bent. Ook is er een nieuwe functie toegevoegd aan de afbeeldingen in een bericht. Als je over een afbeelding gaat, zie je nieuwe knoppen waarmee je de afbeelding snel kunt uitlijnen.

WordPress 4.1 is een kleine update en wordt dus geïnstalleerd zonder dat je iets hoeft te doen. Iedereen die nu met WordPress 4.0 werkt zal automatisch de update naar 4.1 krijgen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je helemaal niet wilt dat jouw website automatisch deze update krijgt. In dat geval kun je de automatische updates uitzetten door onderstaande regel te kopiëren naar het wp-config.php bestand.

define('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true);

Twijfel je ook wel eens of je een update aan WordPress zult activeren? Of weet je niet precies wat je altijd met de updates van plug-ins en thema’s aanmoet? Maak dan gebruik van de update service van INNONET. Wij zorgen er in dat geval voor dat je altijd beschikt over de nieuwste stabiele versie en testen elke update voor je. Klik hier om de WordPress Update Service van INNONET direct aan te vragen!

Dit bericht heeft één reactie

 1. dennis

  hallo stephanie

  ik hoopt dat lukt met wordpress 4.1
  zijn jullie ook mee bezig met wordpress app bijwerken of nog niks aangedaan
  want ik kan nog steeds niet inloggen op wordpress app op mobiel maar wel op computer
  ik hoopt dat volgende update bij wordpress 4.1 dat ook weer gaat doen die wordpress app en simpele te zijn

  hopen dat jullie iets mee kunnen doen
  groeten dennis teuling

Geef een reactie